Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα τα πάντα με επίκεντρο τα Ψαχνά, όπου οι ζημιές είναι μεγάλες.

«Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη» δήλωσε στο evima.gr ο αντίπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, για τη φωτιά που η κατάσβεση της συσκολεύει λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Η φωτιά που ξέσπασε από το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή των Ψαχνών στην Εύβοια, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και μηδενική πρόσβαση προς το σημείο όπου κατευθύνεται το μέτωπο.
Έντονη η ανησυχία των κατοίκων για τα σπίτια αλλά και για τις επιχειρήσεις τους.


Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο evima.gr, για την εξέλιξη της φωτιάς κατά την διάρκεια της νύχτας δήλωσε πριν από λίγο πως, «η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη έχουν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές επιχειρήσεις από την φωτιά στην περιοχή των Ψαχνών. Εάν η ταχύτητα του αέρα συνεχιστεί κατά την διάρκεια της νύχτας με αυτή την ένταση, η φωτιά μπορεί να πάρει καταστροφικές διαστάσεις στην περιοχή».

Παράλληλα μήνυμα από το 112 εστάλη λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στους οικισμούς Νέα Αρτάκη και Βάτωντα για εκκένωση προς την Χαλκίδα, καθώς μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα Ψαχνά Ευβοίας.

Νωρίτερα το μεσημέρι είχε σταλεί μήνυμα για εκκένωση ζητώντας από τους κατοίκους που βρίσκονται στα Νότια Ψαχνά να κινηθούν και να μετακομίσουν στα Ψαχνά, ενώ σε όσους βρίσκονται στη Βόρεια Αρτάκη ζητήθηκε να κινηθούν προς Αρτάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούσαν 92 πυροσβέστες, με 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, όπως επίσης μετέχουν και 19 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα, εθελοντές της περιοχής και μηχανήματα των ΟΤΑ.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Προφήτη Ηλία πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και από κει πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook