Σε νοσοκομείο εκστρατείας μετατράπηκε το πλοίο "Αδαμάντιος Κοραής" στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τους ασθενείς που μεταφέρθηκαν εκεί μετά την εκκένωση του νοσοκομείου στην πόλη.

Η επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου που το είχαν πλησιάσει επικίνδυνα οι φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που καίει τρείς με΄ρες ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Συνολικά με βάση τον αυστηρό σχεδιασμό, εκκενώθηκαν 159 ασθενείς. Εκτός από τα νεογνά, 42 ασθενείς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα νοσοκομεία της Καβάλας και της Ξάνθης και 94 ασθενείς με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ – οι 25 στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής και οι 69 στο πλοίο που μετατράπηκε σε Νοσοκομείο Εκστρατείας.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του e-evros.gr από το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «Αδαμάντιος Κοραής» έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο μετά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης (ΠΓΝΑ).

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Οι εικόνες μέσα από το εσωτερικό του πλοίου, σοκάρουν, οι εικόνες θυμίζουν σκηνικό πολέμο, ασθενείς, ξαπλωμένοι στο πάτωμα, γιατροί και νοσηλευτές να συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για την φροντίδα των ασθενών.

Μ. Θεμιστοκλέους: Μωράκι γεννήθηκε στο ασθενοφόρο στον δρόμο προς Διδυμότειχο
Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για το σχέδιο εκκένωσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθοδόν προς το νοσοκομείο Διδυμοτείχου γέννησε η έγκυος γυναίκα που ήταν το τελευταίο πρόσωπο που μεταφέρθηκε χθες το βράδυ κατά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Η ικανοποίηση για την επιτυχία του τοκετού ήταν ολοφάνερη στα πρόσωπα του γιατρού και της μαίας που συνόδευσαν την επίτοκο, την ίδια ώρα που μεταφέρονταν άλλα 11 νεογνά επίσης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Καβάλα και άλλο ένα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η εκκένωση του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης ήταν μια από τις πιο δύσκολες «ασκήσεις» εκκένωσης που έχουν κληθεί να διαχειριστούν οι επιτελείς του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ενώ για τον επιτόπιο συντονισμό της είχαν μεταβεί από την Αθήνα με στρατιωτικό ελικόπτερο ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός της επιχείρησης είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη μέρα όταν η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές που έφταναν και τα 9 μποφόρ.

Η εικόνα από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης  χτες το βράδυ ενώ ήταν σε εξέλε=ιξη η εκκένωση

Σ

Νεογνά μεταφέρονται με το ΕΚΑΒ στο λιμάνι
Εικόνα «γροθιά στο στομάχι» έρχονται από την επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με νεογνά να μετακινούνται μέσα σε ασθενοφόρο προς το λιμάνι, στο οποίο «Αδαμάντιος Κοραής» έχει γίνει πλωτό νοσοκομείο.
Συνολικά 11 νεογέννητα παιδιά ήταν ανάμεσα σε εκείνους που μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, στο οποίο έφτασε τα ξημερώματα η μεγάλη φωτιά που καίει στην περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook