Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται εκτυλίσσονται στην Πάρνηθα , ενώ στη δίνη της φωτιάς βρίσκονται οι περιοχές Αγίας Παρασκευής, Καποτά και Λεφάντω,

Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην  Αγία Παρασκευή στο Μενίδι, αναζωπύρωση στην Ιερά Μονή Κλειστών, σε απελπισία οι κάτοικοι, δραματικές στιγμές για τους κατοίκους των περιοχών που εκκενώνονται.

Η φωτιά ανεβαίνει ξανά στο βουνό της Πάρνηθας , ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ. Πλέον, οι φλόγες φτάνουν στο σημείο που ξεκινά ο Εθνικός Δρυμός, ένα σημείο που δεν είχε καεί στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κατευθύνεται προς το καζίνο, το οποίο εκκενώνεται.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες από χθες για να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή της Φυλής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι καίγονται σπίτια, ενώ έκανε λόγο για εστία φωτιάς που κατευθύνεται προς το Ολυμπιακό χωριό. Σύμφωνα με τον κ. Αυγερινό, πάνω από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη πετούν πολλά ελικόπτερα και η προσπάθεια κατάσβεσης είναι τεράστια. Ο άνεμος είναι βορειοανατολικός και συνεχίζει να αλλάζει κατεύθυνση.

Νωρίτερα με  μηνύματα του 112 εκκενώθηκαν  οι οικισμοί Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφαντώ λόγω της φωτιάς που καίει στην Πάρνηθα από χθες, Τρίτη (22/8).

Η φωτιά έχει φτάσει στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου όπου καίγονται σπίτια, ενώ εκκενώνονται προληπτικά το κέντρο κράτησης και οι εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στην περιοχή της Αμυγδαλέζας .Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έχει καταγράψει η κάμερα του OPEN

Παράλληλα με μήνυμα από το 112 κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και οι κάτοικοι στις περιοχές του στρατοπέδου Καποτά και στο Λεφάντω, ενώ πλέον οι φλόγες απειλούν το στρατόπεδο Καποτά.

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές για να σωθούν τα σπίτια και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου, στο Μενίδι.

Έκκληση στους κατοίκους να αφήσουν ελεύθερα τα λάστιχα στις αυλές
Για τραγική κατάσταση έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός, που μίλησε στοMEGA τονίζοντας πως οι άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά προς την Αγία Παρασκευή και απηύθυνε έκκληση να αφήσουν οι κάτοικοι ελεύθερα τα λάστιχα στις αυλές τους, ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτά η Πυροσβεστική.

Έκκληση των κατοίκων για ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων

Στο Μενίδι η φωτιά έχει φτάσει σε πάρα πολλά σπίτια. Οι συγγενείς των κατοίκων που χρειάστηκε να εκκενώσουν την περιοχή βρίσκονται στο σημείο, προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια.

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής, τα σπίτια της περιοχής μπορούν να σωθούν εάν έρθουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις.


«Η φωτιά έχει μπει ήδη στον Εθνικό Δρυμό»

Ο δήμαρχος Αχαρνών Νίκος Ξαγοράρης, μιλώντας στο MEGA έκανε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα.

«Η κατάσταση είανι εφιαλτική. Ενώ είχαμε μία ύφεση το πρωί, η κατάσταση ξέφυγε από τους ανέμους και έφτασε στις παρυφές του Αγίου Ιωάννη Ρώσου. Υπάρχει και φωτιά στο δάσος προς το τελεφερίκ. Η φωτιά έχειν μπει ήδη στον Εθνικό Δρυμό. Κάνω έκκληση να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα αλλιώς θα έχουμε μεγάλες ζημιές. Υπάρχουν 4-5 ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις αλλά εάν δεν έχουμε και άλλα εναέρια μέσα, η φωτιά θα επεκταθεί».


Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι τιτάνιες προσπάθειες των κατοίκων να σώσουν τις περιουσίες τους

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στη περιοχή της Φυλής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:
• Στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του «Ermitaz Hall» προς Πάρνηθα
• Στη λεωφόρο Φυλής και Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Κλειστών» Φυλής

Δείτε εδώ εικόνες και βίντεο από την πύρινη λαίλαπα στους πρόποδες της Πάρνηθας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook