Μεγάλη αναζωπύρωση της στην Αλεξανδρούπολη, που καίει για 5η μέρα . Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε δευτερόλεπτα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη. Αντιμετωπίζονται ενεργά μέτωπα στις περιοχές, Πετρωτά, Πέραμα και Μεσημβρία και σε αυτήν που εκδηλώθηκε στο δάσος της Δαδιάς στις περιοχές Νίψα και Αισύμη.

Με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν πριν από λίγο να απομακρυνθούν από τις περιοχές Κοίλα και Μελία και να κατευθυνθούν προς Φέρες.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις στις οποίες συνδράμουν 56 πυροσβέστες με 10 οχήματα από Ρουμανία και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο από την Κύπρο καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν γλίτωσαν από την μανία της φωτιάς 1.200 κυψέλες, 910 μικρόσωμα ζώα, οκτώ αγελάδες και πάνω από 50 ποιμνιοστάσια.


Από το πρωί επιχειρείται να τιθασευτούν και να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα της Δαδιάς, της Μελίας, της Λεπτοκαρυάς και της Συκορράχης.

Συνολικά 16 οικισμοί εκκενώθηκαν χθες με χιλιάδες κατοίκους να απομακρύνονται από τα σπίτια τους και να μεταφέρονται στην Αλεξανδρούπολη, ενώ η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από τον τραγικό θάνατο 18 μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς.

Πέντε εστίες φωτιάς έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο 15-20 χιλιομέτρων με κατεύθυνση προς τη Ροδόπη και με τις πυροσβεστικές δυνάμεις αμείωτες, τους εθελοντές και τις τοπικές Αρχές να δημιουργούν πυρετωδώς αντιπυρικές ζώνες ώστε να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου.

Εκκενώνονται τα χωριά Πέραμα, Ατάρνη, Πετρωτά και Μαρώνεια στη Ροδόπη
Εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται στη Ροδόπη, μέσω νέου μηνύματος του 112 ζητείται από τους κατοίκους  να κινηθούν προς Κομοτηνή.

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: Μεγάλη η συνεισφορά των πολιτών – Τρία τα μεγάλα μέτωπα
Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα της Αλεξανδρούπολης. Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες, πολύ ισχυροί οι άνεμοι. Τι λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Εκκενώσεις οικισμών στη Ροδόπη

Παράλληλα, μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Ροδόπης με διαρκείς αναζωπυρώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, το μεσημέρι της Τετάρτης εστάλη «112» για εκκένωση του χωριού Κιζάρι ενώ λίγο νωρίτερα είχε στελεί για το χωριό Κασσιτέρα προς τις Σάπες.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κιζάρι απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το μήνυμα του 112.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουν τη σύνδεση με το μέτωπο Αλεξανδρούπολης – Δαδιάς. Σε αυτό το πλαίσιο, έκκληση για ενίσχυση επίγειων και εναέριων μέσων στα μέτωπα απευθύνει ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook