Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Βασίλης Κικίλιας για τους εμπρηστές που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Για εννέα απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εικόνα στα πύρινα μέτωπα της χώρας το μεσημέρι της Πέμπτης (24.08.23).

Προειδοποίηση και σκληρή γλώσσα προς τους εμπρηστές πριν από λίγο από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια. ο οποίος μίλησε για “εγκληματικό σχέδιο” και τονισε: «Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές».

«Θα σας βρούμε, δεν θα γλυτώσετε, θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη», είπε με οργισμένο ύφος ο Βασίλης Κικίλιας

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας:

«Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή του Αυλώνα, από τις 8 έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού. Στις 08:13, στον Αυλώνα έγινε μία απόπειρα εμπρησμού, στις 08:57 στο Συκάμινο δύο απόπειρες, στις 09:47 πάλι στο Συκάμινο τρεις προσπάθειες εμπρησμού, στις 10:51 βόρεια του Αυλώνα μία προσπάθεια, και στις 12:01 μ.μ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, βόρεια του Αυλώνα, μία προσπάθεια, η οποία και πήρε διαστάσεις».

«Αυτό που συμβαίνει είναι δεν είναι απλά ανεπίτρεπτό αλλά αισχρό και εγκληματικό. Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Ενώ σημείωσε: «Γίνεται εισαγωγή υπόπτων. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλληφθούν οι εμπρηστές»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook