Εργασιακό νομοσχέδιο – Γεωργιάδης: Συντάξιμος χρόνος ή έκπτωση στις εισφορές οι επιπλέον 5 ώρες (video)
Διευκρινίσεις του υπουργού Εργασίας για το εργασιακό νομοσχέδιο αλλά και για τους συνταξιούχους που θα εργάζονται.
Δύο σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση και το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας για την «ανταπόδοση» των επιπλέον 5 ωρών εργασίας που προβλέπονται πέραν του βασικού 8ώρου στο νέου εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ και έδωσε αρκετές διευκρινίσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει, μετά τη γνωστοποίηση των σαρωτικών αλλαγών που περιλαμβάνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.
Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, το επιπλέον 5ωρο εργασίας θα εξαρτάται αποκλειστικά από τη διάθεση του εργαζομένου και η ανταπόδοση σε ασφαλιστικό επίπεδο είτε θα προσμετράται σε συντάξιμο χρόνο, είτε θα υπάρχει έκπτωση στις εισφορές. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, όταν το νομοσχέδιο θα λάβει την τελική του μορφή και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις συντάξεις, αποκαλύπτοντας μία τομή που ετοιμάζει το υπουργείο, το πλάνο της οποίας θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι που θα καταθέτουν αίτηση για σύνταξη, θα βρίσκονται σε επαφή μέσω skype με τον αρμόδιο υπάλληλο που θα έχει αναλάβει την υπόθεσή τους και θα καθοδηγούνται για τη διαδικασία και τα απαιτούμενα έγγραφα, ώστε να κερδίζεται πολύτιμος χρόνος και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία του πολίτη.
Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε επίσης ότι το 10% των κρατήσεων στους συνταξιούχους που θα εργάζονται, θα αφορά αποκλειστικά το επιπλέον εισόδημα και δεν θα αγγίζεται η σύνταξη. «Στόχος να μην υπάρχει ούτε ένας που να πληρώνει περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.
Όσον αφορά στην 6η ημέρα εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα μπορεί να υφίσταται μόνο για τη βιομηχανία, ώστε να αντιμετωπιστούν πρακτικά προβλήματα λειτουργίας που υπάρχουν σήμερα.
Ο υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης ότι η απόδοση των εκκρεμών συντάξεων προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς και ότι στο τέλος του 2023, οι εκκρεμείς περιπτώσεις θα έχουν μειωθεί σχεδόν στις 25.000.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: “Η γιαγιά μου πριν χρόνια μού είχε βρει στο φλυτζάνι τα αρχικά του Χρήστου Μάστορα” (βίντεο)
- Σίντνεϊ Σουίνι: Η ανάρτησή της μετά την τολμηρή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί – «Η δύναμη των γυναικών» (βίντεο&φωτογραφίες)
- Ιωάννα Τούνη: Μας δείχνει την έκπληξη που της έκανε ο σύντροφος της!
- Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν μαθητές και καθηγήτρια μετά από άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε Λύκειο
- Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει τη διοίκηση του Ελληνικού Φεστιβάλ
- «Καρφώνουν» Ανδρουλάκη Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος: «Κανείς δεν είναι τέλειος, γίνονται λάθη, υπάρχουν ζητήματα» (βίντεο)
- Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε τα ονόματα που συγκροτούν το επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου του – Όλα τα ονόματα
- Κορωπί: Σοκάρει η εικόνα της 40χρονης που ξυλοκοπήθηκε – «Δεν πιστεύω ότι μου επιτέθηκε ο σύντροφός μου, έχουμε σχέση αγάπης, μπορεί οι γείτονες» λέει
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook