Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του από την Φλόριντα ο τυφώνας Idalia που έπληξε την περιοχή πριν από λίγες ώρες.

Ο τυφώνας Idalia έπληξε σήμερα τη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 175 χλμ. την ώρα, έχει προκαλέσει πλημμύρες σε παράκτιες περιοχές και έχει αφήσει σχεδόν 264.000 κατοίκους χωρίς ρεύμα.

Τουλάχιστον δύο άνδρες έχουν χάσει τη ζωή τους σε διαφορετικά περιστατικά που λόγω του τυφώνα Idalia που σαρώνει με το πέρασμά της τη Φλόριντα.

Οι εικόνες που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ είναι συγκλονιστικές

Ένας 59χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε χαντάκι στην παραλία Keaton και προσέκρουσε σε μια κοντινή δεντροστοιχία.


Στην κομητεία Pasco, ένας 40χρονος άνδρας που οδηγούσε το φορτηγό του «με μεγάλη ταχύτητα για τις συνθήκες», έχασε τον έλεγχο προσέκρουσε σε δέντρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην πόλη Hudson, στην περιοχή Pascoe County, η οποία έχει πλημμυρίσει και ένας ικανός αριθμός κατοίκων έχει παγιδευτεί μέσα στα σπίτια του. Η περιοχή είχε εκκενωθεί, ωστόσο κάποιοι αποφάσισαν να παραμείνουν στις ιδιοκτησίες τους και πλέον κινδυνεύουν από τη στάθμη του νερού, που έχει ανέβει σε εξαιρετικά επικίνδυνα επίπεδα. Κάποιοι διασώθηκαν με βάρκες ενώ άλλοι αρνούνται να φύγουν.

Ο τυφώνας Idalia έπληξε σήμερα τη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 175 χλμ. την ώρα και όπως αναφέρουν οι αρχές οι συνθήκες που προκαλεί είναι δυνητικά απειλητικές για τη ζωή.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα στην περιοχή του Big Bend εδώ και περισσότερα από 125 χρόνια. Έχει προκαλέσει πλημμύρες σε παράκτιες περιοχές και έχει αφήσει σχεδόν 264.000 κατοίκους της Φλόριντας χωρίς ρεύμα.

Περισσότερες από 900 πτήσεις ακυρώθηκαν από τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ως αποτέλεσμα του τυφώνα Idalia σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Southwest, Delta, JetBlue, American Airlines και United ακύρωσαν πτήσεις και εξέδωσαν συμβουλές στους επιβάτες να κάνουν αλλαγές στα ταξιδιωτικά σχέδια.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Τάμπα και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια ανέστειλαν τις εμπορικές δραστηριότητες την Τρίτη πριν από την άφιξη της Idalia.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook