Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με ένα κύμα κακοκαιρίας που χτυπά από Δεύτερα όλη τη χώρα.

Προχωρημένο φθινόπωρο θα θυμίζει από τη Δευτέρα ο καιρός με ισχυρές κατιαγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη και τα φαινόμενα που θα σημειωθούν θα είναι αρκετά έντονα, ενώ ο μετεωρολόγος προειδοποιεί και για πλημμύρες.

Όπως είπε στην πρόβλεψή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην πρωινή εκπομπή του OPEN μία σημαντική κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τη «βουτιά» της θερμοκρασίας θα κάνει την εμφάνισή της την επόμενη εβδομάδα, προειδοποιώντας ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα.

«Θα είναι σαν Νοέμβριος», είπε χαρακτηριστικά.

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμη και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», εκτίμησε ο γνωστός μετεωρολόγος.

«Η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη. Θα βρεθούμε σε κλοιό κακοκαιρίας», τόνισε.

Πάντως όπως είπε τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα επανέλθει σε φυσιολογικές συνθήκες.

«Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook