«Πρέπει να κοιτάξουμε τον πολίτη και να απολογηθούμε για διαχρονικά προβλήματα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στις καταστροφές που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μίλησε στο LIVE NEWS για την υποψηφιότητά του αλλά και για την κακοκαιρία που έχει πλήξει τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο αναφέρθηκε στην κακοκαιρία Daniel που έχει σαρώσει τη χώρα τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας πολλές ζημιές και καταστροφές, λέγοντας πως εάν εκλεγεί θα δώσει λύσεις στις χρόνιες παθογένειες.

«Η εφαρμογή του νόμου 46/62 που ψηφίστηκε το 2021 δίνει τη δυνατότητα σε δήμαρχους και περιφερειάρχες να κηρύξουν περιοχές σε έκτακτη ανάγκη και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με μέσα και διαδικασίες που δεν είναι γραφειοκρατικές και δεν επιφέρουν καμία δικαιολογία. Είμαστε σε μία φάση που πρέπει να κοιτάξουμε τον πολίτη και να απολογηθούμε γιατί διαχρονικά συζητάμε τα ίδια πράγματα αλλά να δώσουμε λύσεις. Ο κόσμος έχει κουραστεί τις φανφλάρες και τα πυροτεχνήματα. Ζητά από εμάς να του πούμε με σοβαρότητα και ευθύνη τι πρέπει να γίνει».

Μιλώντας για την περιφέρεια, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσαν να γίνουν πιο γρήγορα κάποια βήματα αλλά είναι η ώρα που πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα.

«Υπάρχουν 6 ρέματα στην Αττική που ανήκουν στο υπουργείο Υποδομών, κάποια στου δήμους και κάποια στις περιφέρειες. Αυτά πρέπει να σταματήσει. Ένας πρέπει να έχει την ευθύνη και να δίνει λόγο για το τι συμβαίνει. Η περιφέρεια θα παίξει τον ρόλο αυτό. Είμαι έτοιμος να λάβω το κομμάτι της ευθύνης που μου αναλογεί».

Αναφερόμενος στο τι θα έχει αλλάξει εάν εκλεγεί περιφερειάρχης όταν τελειώσει η θητεία, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε πως τους πρώτους 20 μήνες που θα εκλεγεί θα τελειώσει η μάχη των κατοίκων με τα πλημμυρικά φαινόμενα και τους βιολογικούς καθαρισμούς.

«Έχουμε κάνει πολλά ήδη. Ένα πρότυπο έργο στην Ηλιούπολη εφαρμόζεται εδώ και 15 χρόνια. Χρήματα υπάρχουν μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων. Στο ΕΣΠΑ έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλεία. Πρέπει να μυήσουμε και τους πολίτες. Πρέπει να προχωρήσουμε με το ζήτημα των σκουπιδιών και δεσμεύομαι πως στα πρώτα τρία χρόνια αυτό θα γίνει».
Ερωτώμενος για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το να μεταφερθεί στην περιφέρεια, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως είναι τιμή του που ο πρωθυπουργός επέλεξε το πρόσωπό του για να λύσουν τις παθογένειες της χώρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook