Δύο οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μαγνησία που τη χτύπησε αδυσώπητα η κακοκαιρία «Daniel»

Βρέθηκε και ανασύρθηκε νεκρή από τις Αρχές, 87χρονη γυναίκα στη Μαγνησία, ενώ αγνοούνται άλλοι 3 άνθρωποι , μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος της αδικοχαμένης γυναίκας.

Η σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε στην περιοχή Πάλτση της Μαγνησίας, που χτυπήθηκε από την κακοκαιρία «Daniel».


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 87χρονη άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και εντοπίστηκε σε έναν σωρό από ξύλα.

Είναι το δεύτερο θύμα στη Μαγνησία από την κακοκαιρία «Daniel», μετά τον 52χρονο κτηνοτρόφο που καταπλακώθηκε από τοίχο που κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά .


Την ηλικιωμένη γυναίκα αναζητούσαν τις τελευταίες ώρες η αστυνομία και η πυροσβεστική μετά την θεομηνία που έπληξε την Μαγνησία.

Από την περιοχή Πάλτση στο ανατολικό Πήλιο αγνοούνται δυο ακόμη άτομα, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας αγνοούμενος είναι ο σύζυγος της 87χρονης που βρέθηκε νεκρή και ο δεύτερος είναι ένας 80 χρονος από την ίδια περιοχή.


Ο τρίτος αγνοούμενος 42 ετών αναζητείται από χθες καθώς παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, στον Βόλο. Στο όχημά του ήταν και το παιδί του το οποίο σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Στο σημείο επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

Κακοκαιρία «Daniel» – Χτυπά Καρδίτσα, Φθιώτιδα και Εύβοια
Η κακοκαιρία σήμερα έχει επηρεάσει περισσότερες περιοχές της επικράτειας με το μεγαλύτερο χτύπημα να δέχονται Καρδίτσα, Φθιώτιδα και Εύβοια.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχουν προκληθεί πλημμυρικά φαινόμενα υποχρεώνοντας τις αρχές να προχωρήσουν σε εκκενώσεις χωριών ενώ χρειάστηκε να διακοπεί και η κυκλοφορία σε ένα τμήμα της εθνικής οδού Λάρισας-Καρδίτσας.

Ειδικά για την Σοφιάδα όπου ζητήθηκε η εκκένωση της η πρόσβαση προς το χωριό έχει διακοπεί και η προσέγγιση της ΕΜΑΚ, για να απομακρύνουν τους περιπου 200 κατοίκους του χωριού γίνεται μόνο με βάρκες, ενώ σύμφωνα με το lamiareport.gr εξετάζεται ακόμη και η συνδρομή ελικοπτέρων.

Σημειώνουμε ότι η παλαιά rεθνική οδός Λαμίας – Λάρισας έχει διακοπεί στο Δρούγο, καθώς όλος ο κάμπος έχει πλημυρίσει. Οι μετακινήσεις για Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα γίνεται μέσω Ξυνιάδας και τον Ε65.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας προς Νέο Μοναστήρι, αλλά και σε όλο το νομό Καρδίτσας.

Στην Καρδίτσα σύμφωνα με το KarditsaLive.NeT διεκόπη η σύνδεση από Μουζάκι προς Δυτ. Αργιθέα και χωριά του Μουζακίου στη θέση της γέφυρας “Αργύρη”.

Στην Εύβοια σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού Πύργος στο evima.gr το νερό στο χωριό έχει φτάσει το 1,5 μέτρο με αποτέλεσμα να μιλούν για ολική καταστροφή σε σπιτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και ανυπολόγιστες ζημιές.

«Έχουμε καταστραφεί. Το νερό πήρε όλη την παραγωγή σύκων.Όπου και να πατήσουμε βουλιάζουμε. Έσπασαν τα ποτάμια και ο φόβος μας είναι για το μεγάλο ποταμό Ξηριά. Εάν συνεχίσει η βροχή θα βουλιάξει όλη η Ιστιαία», λένε με απόγνωση συκοπαραγωγοί στο evima.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook