Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Βόλος και το Πήλιο που βίωσαν την σφοδρή καταιγίδα. Ολόκληρη η Θεσσαλία είναι έρμαιο της κακοκαιρίας Daniel και οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Λάρισα, Καρδίτσα, και Τρίκαλα χτυπήθηκαν σφοδρά από την ακραία βροχόπτωση ενώ τόσο μέσα στις πόλεις όσο και στα χωριά οι κάτοικοι βίωσαν μια κόλαση.


Καρδίτσα: Καρέ καρέ η εκκένωση χωριού
Στην Καρδιτσομάγουλα Καρδίτσας αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Συγκλονίζει η εικόνα δύο ηλικιωμένων που προσπαθούν μέσα από τον πλημμυρισμένο δρόμο να απομακρυνθούν.
Το τρακτέρ μπαίνει μέσα στις γειτονίες που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. μεταφέρει τους εγκλωβισμένους σε ασφαλή σημεία όπου τους περιμένουν οι συγγενείς τους για να τους παραλάβουν.

Η αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Η περιπέτεια για αυτούς μόλις έχει τελειώσει.

Η εικόνα στους δρόμους του Παλαμά Καρδίτσας αποκαλυπτική. Οι κάτοικοι αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους, όπως φαίνeται στις εικόνες που κατέγραψε το MEGA.

Κάτοικοι με σακιά άμμου προσπαθούν να προστατεύσουν την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

Η κακοκαιρία χτύπησε και το κέντρο της Πόλης. Οι δρόμοι πλημμύρισαν, οι καταστηματάρχες καθαρίσουν τα φρεάτια για να διώξουν τα νερά.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο τον νομό Καρδίτσας, με εξαίρεση την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο.

«Βούλιαξε» η Λάρισα – Έκλεισε η Εθνική οδός
Βιβλική η καταστροφή και στην Λάρισα. Η εικόνα από ψηλά αποκαρδιωτική. Δρόμοι, καλλιέργειες, εγκαταστάσεις και οικίες έχουν μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη. Τα πάντα έχουν θαφτεί κάτω από τα λασπόνερα.

Αρκετοί δρόμοι στον νομό έχουν ισοπεδωθεί, έχουν υποστεί καθίζηση. Τα ορμητικά νερά περνούν μέσα από την Εθνική. Η αστυνομία διακόπτει την κυκλοφορία. Οι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν αναστροφή και να γυρίσουν πίσω. Στο αντίθετο ρεύμα τα νερά έχουν σκεπάσει και τις δύο λωρίδες.


Αποκλεισμένα χωριά στη Λάρισα
Αρκετοί κάτοικοι στα χωριά της Λάρισας έχουν αποκλειστεί. Στο Αρμένιο οι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στην εκκλησία του χωριού. Ανάμεσα τους και μια 80χρονη γιαγιά με το 30 ημερών εγγόνι της.

Όπως λέει συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού στην Σοφία Αλατζά, το παιδί πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε κάποιο ασφαλές σημείο.

«Η πυροσβεστική μας είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να τους πάρει και να τους μεταφέρει εδώ στον Βόλο. Είναι δυνατόν, σήμερα να μη μπορεί να υπάρχει πρόσβαση για ένα μωρό ή για οποιονδήποτε ευπαθή και να μείνουν μέσα στην εκκλησία;»


Ανυπολόγιστες καταστροφές και στα Φάρσαλα. στα δύο κόπηκε η γέφυρα που συνδέει το Δίλοφο με τα Φάρσαλα.
Το 112 ήχησε το πρωί στα Τρίκαλα για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς η κακοκαιρία προελαύνει από το νομό. Όλα τα καταστήματα έκλεισαν προληπτικά και δεν λειτούργησαν οι λαϊκές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook