Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας με το νερό από την έντονη βροχόπτωση να έχει μετατρέψει την περιοχή σε λίμνη και το ορμητικό νερό να έχει πλημμυρίσει τα σπίτια .

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας με το νερό από την έντονη βροχόπτωση να έχει μετατρέψει την περιοχή σε λίμνη και το ορμητικό νερό να έχει πλημμυρίσει τα σπίτια .

Η έντονη βροχόπτωση από την κακοκαιρία Daniel έχει καλύψει τα πάντα στον Παλαμά Καρδίτσας, με το νερό να ξεπερνά το ένα μέτρο.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους, τα σπίτια και οι αυλές έχουν πλημμυρίσει. Οι κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, με την ελπίδα πως σύντομα θα έρθουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για να τους απομακρύνουν με ασφάλεια από το σημείο.

Σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια.

Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Πλημμυρισμένα είναι χωριά και στους δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων και Μουζακίου. Ενδεικτική είναι η εικόνα από κτήριο στο Μουζάκι που έχει αναποδογυρίσει στο νερό.

Με το MEGA επικοινώνησε η κα Δέσποινα, μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας μίας συναδέλφου της, η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη στο σπίτι της στον Παλαμά μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, ηλικίας 6 ετών και 6 μηνών αντίστοιχα.

«Ήταν έντρομη, έκλαιγε. Μου είπε πως είναι χωρίς ρεύμα, ζήτησε να στείλουν βάρκες για να τους απεγκλωβίσουν. Είναι αδύνατο να βγουν από το σπίτι, μπαίνουν νερά μέσα», δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυλή της γυναίκας έχει πλημμυρίσει και τα νερά αρχίζουν και μπαίνουν εντός του σπιτιού από το τζάκι και την κουζίνα, με τη ζωή τους να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Πέσανε σπίτια στο Μορφοβούνι – Κατεστραμμένο το δίκτυο ύδρευσης στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Δραματική ήταν η εικόνα στο ξημέρωμα της Πέμπτης στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νάνο να τονίζει στο KarditsaLive.Net, πως τα δεδομένα που δημιούργησε η κακοκαιρία ξεπερνούν και αυτά του “Ιανού”.

Μέσα στο Μορφοβούνι έχουν πέσει τουλάχιστον 4 σπίτια ενώ άλλα έξι έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές όπως πεσμένες και κατεστραμμένες στέγες. Ταυτόχρονα ο δρόμος μετά το δημαρχείο έσπασε, ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός καταπτώσεων τόσο στο Μορφοβούνι όσο και στους άλλους οικισμούς. Για 100 και πλέον συνολικά μίλησε ο κ. Νάνος.


Το δίκτυο ύδρευσης, συνέχισε έχει σχεδόν καταστραφεί. Σήμερα είναι χωρίς νερό Μορφοβούνι, Μεσενικόλας, Φυλακτή, Πεζούλα. Ζημιές υπάρχουν και σε άλλες υποδομές κυρίως οδικές. Μέσα σε όλους τους οικισμούς υπήρχε πολλή λάσπη και πλημμυρισμένα σπίτια. Και δεν ξέρουμε, υπογράμμισε, τι γίνεται με τα πολλά σπίτια ετεροδημοτών που είναι κλειστά.

Η κατάσταση παραμένει πολλή δύσκολη, κατέληξε ο κ. Νάνος, η σύνδεση με πολλές τοπικές κοινότητες είναι περιορισμένη έως αδύνατη, ενώ μόλις σήμερα το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Μητρόπολης-Λίμνης Πλαστήρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook