Τραγικές στιγμές ζούν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Καρδίτσας που έχουν μετατραπεί σε λίμνη από την κακοκαιρία που έφερε ακραία βροχόπτωση.

Στον Παλαμά Καρδίτσας που έχει εκκενωθεί έχουν πέσει σπίτια ενώ υπάρχουν αναφορές για 3 οικογένειες με παιδιά που αγνοούνται καθώς δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής από χτες το βράδυ.

Σφοδρό ήταν το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel στην κεντρική Ελλάδα, με τον Βόλο και την Καρδίτσα να «πνίγονται» στη λάσπη. Ειδικότερα, τα χωριά της Καρδίτσας Παλαμάς και Μεταμόρφωση έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά.

Κάτοικος Παλαμά Καρδίτσας: «Βοήθεια, πνιγόμαστε» – Πλάνα από το πλημμυρισμένο χωριό
Το μέγεθος της καταστροφής στον Παλαμά αποτυπώνεται στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ

«Το νερό έφτασε στα κεραμίδια σχεδόν. Είναι πολλά τα σπίτια που έχουν γκρεμιστεί. Μιλάμε για δύο μέτρα νερό στον δρόμο, στα σπίτια το νερό είναι παραπάνω», είπε στο MEGA ο Αναστάσιος Κοσκινιώτης, κάτοικος του Ριζοβουνίου.

Πλημμυρισμένα σπίτια και εγκαταστάσεις εργοστασίων, Κατεστραμμένα χωράφια από την ασταμάτητη βροχή, κάτοικοι σε απόγνωση. Όλα αυτά συνθέτουν εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Πολλοί οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι στα σπίτια τους, ενώ υπάρχουν αναφορές για τρεις οικογένειες με παιδιά οι οποίες αγνοούνται, καθώς δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής από χθες το βράδυ.

«Από χτες βιώνουμε μία τραγωδία στο δήμο μας. Έχουμε ζητήσει βοήθεια. Βοήθεια περιμένουμε και βοήθεια δεν βλέπουμε», είπε στο MEGA ο Βάιος Μπακαβέλος, αντιδήμαρχος Παλαμά, ο οποίος εκτίμησε πως οι εγκλωβισμένοι ανέρχονται σε 250 – 250 άτομα.

Τα χωριά αυτά είναι δύσκολο να τα προσεγγίσουν η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, καθώς το νερό έχει σκεπάσει το οδικό δίκτυο. Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν έκκληση στις Αρχές για να απεγκλωβιστούν, ωστόσο όλα δείχνουν πως μόνο εάν πέσει η στάθμη του νερού θα μπορέσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής να φτάσουν στην περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook