Λέκκας: «Σε πέντε χρόνια θα είναι γόνιμος ξανά ο κάμπος της Θεσσαλίας» (video)
Δυσοίωνες οι προβλέψεις του Ευθύμιου Λέκκα για την ανάκαμψη του κάμπου της Θεσσαλίας που πλημμύρισε με τόνους νερού και λάσπης από την κακοκαιρία Daniel.
Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στο MEGA για τα προβλήματα που προκάλεσε στην Λάρισα η υπερχείλιση του Πηνειού από την κακοκαιρία Daniel.
Όπως είπε ο Ευθύμης Λέκκας, περιφερειακά της Λάρισας έχουν πλημμυρίσει ανοικτοί χώροι, αγροτικές και βιομηχανικές εκτάσεις, ενώ εκτίμησε ότι η πόλη δεν θα αντιμετωπίσει κίνδυνο σήμερα, καθώς όλα δείχνουν ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.
Ωστόσο, τόνισε πως οι ζημιές περιφερειακά της Λάρισας και κατά μήκος του ποταμού Πηνειού είναι εξαιρετικά μεγάλες.

«Οι αγροτικές εκτάσεις είναι περιοχές που θα αργήσουν να ανακάμψουν. Δεν είναι μόνο η αγροτική αναπαραγωγή που καταστράφηκε ολοσχερώς, δηλαδή το 22-23% της αγροτικής παραγωγής της χώρας, είναι ότι οι αποθέσεις αργίλων και λάσπης πάνω στα γόνιμα εδάφη πάχους τουλάχιστον μισού μέτρου δεν μπορούν να φιλοξενήσουν καλλιέργειες», εξήγησε.
Ο κος Λέκκας εκτίμησε πως το έδαφος θα αργήσει πολύ για να επανέλθει, εκτιμώντας πως μέσα σε μία πενταετία θα αρχίσει και πάλι ο θεσσαλικός κάμπος να είναι γόνιμος.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η γιορτή της Eurovision αρχίζει στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 19:00, με την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
- Η Allwyn και ο ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τροποποίηση των όρων της συνένωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους
- Μητσοτάκης: Έξη μέτρα για το στεγαστικό – Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς στην επαρχία – Επιπλέον 160 εκατομμύρια σε αγρότες και κτηνοτρόφους
- Ελένη Μενεγάκη: Ποζάρει με γιορτινή διάθεση μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο
- «Κάποιοι την παρέσυραν, δεν ξέρω που βρήκε το μαχαίρι, λέει η μητέρα της 16χρονης που μαχαίρωσε μαθήτρια σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)
- Το Λαϊκό Λαχείο στον ρυθμό των Χριστουγέννων: Μοιράζει μέχρι και 1.000.000 ευρώ στην ειδική κλήρωση της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου
- «Σβήσε το όχημα, κάτω, τα χέρια στο ταμπλώ» – Καρέ –καρέ η επεισοδιακή σύλληψη του 16χρονου γιού του Μιχάλη Κατρίνη μετά από καταδίωξη στο Χαλάνδρι (βίντεο)
- ΕΡΤnews: «Στο κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά – Καλεσμένοι ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης – Τετάρτη 17.12.2025
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook