Λέκκας: «Σε πέντε χρόνια θα είναι γόνιμος ξανά ο κάμπος της Θεσσαλίας» (video)
Δυσοίωνες οι προβλέψεις του Ευθύμιου Λέκκα για την ανάκαμψη του κάμπου της Θεσσαλίας που πλημμύρισε με τόνους νερού και λάσπης από την κακοκαιρία Daniel.
Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στο MEGA για τα προβλήματα που προκάλεσε στην Λάρισα η υπερχείλιση του Πηνειού από την κακοκαιρία Daniel.
Όπως είπε ο Ευθύμης Λέκκας, περιφερειακά της Λάρισας έχουν πλημμυρίσει ανοικτοί χώροι, αγροτικές και βιομηχανικές εκτάσεις, ενώ εκτίμησε ότι η πόλη δεν θα αντιμετωπίσει κίνδυνο σήμερα, καθώς όλα δείχνουν ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.
Ωστόσο, τόνισε πως οι ζημιές περιφερειακά της Λάρισας και κατά μήκος του ποταμού Πηνειού είναι εξαιρετικά μεγάλες.

«Οι αγροτικές εκτάσεις είναι περιοχές που θα αργήσουν να ανακάμψουν. Δεν είναι μόνο η αγροτική αναπαραγωγή που καταστράφηκε ολοσχερώς, δηλαδή το 22-23% της αγροτικής παραγωγής της χώρας, είναι ότι οι αποθέσεις αργίλων και λάσπης πάνω στα γόνιμα εδάφη πάχους τουλάχιστον μισού μέτρου δεν μπορούν να φιλοξενήσουν καλλιέργειες», εξήγησε.
Ο κος Λέκκας εκτίμησε πως το έδαφος θα αργήσει πολύ για να επανέλθει, εκτιμώντας πως μέσα σε μία πενταετία θα αρχίσει και πάλι ο θεσσαλικός κάμπος να είναι γόνιμος.
Ολες οι Ειδήσεις
- «ΗΛΕΚΤΡΑ» στην ΕΡΤ1: Μη χάσετε το συγκλονιστικό τέλος της αγαπημένης σειράς – Από Δευτέρα 15 έως και Τετάρτη 17.06.2026
- «Μπλε ώρες»: Το 4ο teaser με Β. Παναγοπούλου, Ε. Πιερίδου – Μια δυνατή ιστορία έρχεται στον ΣΚΑΪ
- LINGO με τον Νίκο Μουτσινά – Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:25 – Δείτε απόσπασμα της εκπομπής
- Πρώτη η ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ σε τηλεθέαση το Σάββατο 13 Ιουνίου – Μέσο μερίδιο τηλεθέασης που ξεπέρασε το 41% έκανε ο τελικός μπάσκετ Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού
- Πανικός με τραυματισμό 9χρονου παιδιού στο 29ο Autotest Ηπειρωτικό Ράλλυ – Αγωνιστικό εξετράπη της πορείας του
- «Πάμε μια βόλτα;»: Καλεσμένος ο Γιάννης Ξανθούλης – Κυριακή 14 Ιουνίου στις 17:20 – Δείτε το τρέϊλερ
- Δολοφονία στα Εξάρχεια: Τούρκος το θύμα, εξετάζεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών – Χάτσικο με το σκύλο του που έμεινε δίπλα στη σορό
- Σοκαριστικό βίντεο από την Βραζιλία: 21χρονη πήγε για ελεύθερη πτώση και την έριξαν από γέφυρα 40 μέτρων χωρίς σχοινί ασφαλείας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook