Συγκλονιστικές εικόνες διαδραματίζονται στον Παλαμά Καρδίτσας με τον απεγκλωβισμό πολιτών στα πλημμυρισμένα σπίτια.

Δραματικές ώρες με απεγκλωβισμούς πολιτών στον Παλαμά Καρδίτσας,  και σε άλλα χωριά που η κακοκαιρία Daniel μετέτρεψε σε λίμνη την περιοχή εξαφανίζοντας τα σπίτια κάτω από τα λασπόνερα.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να φύγουν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νερά, ξηρά τροφή και φάρμακα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το έργο των σωστικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο , που επιχειρούν έρευνα και διάσωση για εγκλωβισμένους μέσα στο πλημμυρισμένο τοπίο, προκειμένου να σώσουν ζωές. Δύτες του λιμενικού και καταδρομείς της Ομάδας Ειδικών Υποβρύχιων Αποστολών βουτούν στα λασπόνερα για να απεγκλωβίσουν κατοίκους.

Προσπάθειες απεγκλωβισμού γίνονται κυριολεκτικά με κάθε μέσο: Ο τηλεοπτικός φακός  του Action24 κατέγραψε χαρακτηριστικά μια προσπάθεια απεγκλωβισμού με τρακτέρ, ενώ και πτητικά μέσα έχουν επιστρατευτεί για την απομάκρυνση των κατοίκων από τον πλημμυρισμένο οικισμό.

Έχουν επιστρατευτεί και βάρκες προκειμένου να διασωθούν εγκλωβισμένοι άνθρωποι ενώ οι μαρτυρίες για πολλούς αγνοούμενους δυστυχώς πληθαίνουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook