Ανεβαίνει απελπιστικά ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό των 7 Ρίχτερ στο Μαρόκο. Ισοπεδωμένη πόλη το Μαρακές, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικά.

Ο φονικός σεισμός στο Μαρόκο κοντά στο Μαρακές μέχρι τώρα στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1037 ανθρώπους αλλά και οι τραυματίες ανέρχονται 1200, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια.

Φρικιαστικά πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν την ώρα του σεισμού ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης να υψώνεται στο Μαρακές – μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και εξαιρετικά δημοφιλής τουριστική πόλη – καθώς τα κτίρια κατέρρευσαν και οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους.

Ο σεισμός, ο οποίος ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τα βουνά του Άτλαντα του Μαρόκου και προκάλεσε δονήσεις μέχρι την Πορτογαλία, έχει εξαφανίσει ολόκληρες οικογένειες καθώς μάρτυρες περιγράφουν ότι άκουσαν «αφόρητες κραυγές και κλάματα» και βλέποντας αναστατωμένους συγγενείς να ψάχνουν μανιωδώς με γυμνά χέρια για στα χαλάσματα για τους αγαπημένους τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες μετασεισμοί έχουν σημειωθεί, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τα 5 Ρίχτερ. Οι επιστήμονες, λένε, ότι δεν επίκειται τσουνάμι.


Από τον καταστροφικό σεισμό, που ισοπέδωσε την ιστορική πόλη του Μαρακές, έχει επηρεαστεί σοβάρα η ηλεκτροδότηση και σε πολλά σημεία είναι χωρίς ρεύμα αλλά και ίντερνετ με αποτέλεσμα οι επικοινωνίες να είναι δύσκολες.

Πολίτες της χώρας, μαρτυρούν ότι δεν είναι συνηθισμένοι σεισμοί τέτοιου μεγέθους και δηλώνουν τρομοκρατημένοι. «Ήταν ένα εφιαλτικό βράδυ» αναφέρει και προσθέτει πως ο σεισμός ήταν ξαφνικός και καταστροφικός.

Την ίδια ώρα, σεισμολόγοι αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς του αιώνα. Δεκάδες είναι τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, ειδικότερα στην παλιά πόλη του Μαρακές.

Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Για την φροντίδα τους, μάλιστα, γίνεται έκκληση για αιμοδοσία καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες στα νοσοκομεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook