«Ο θάνατος του κοριτσιού συνδέεται με την αμυγδαλίτιδα», ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 20χρονης

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 20χρονης που εισήχθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων με αμυγδαλίτιδα και έχασε τη ζωή της, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για το τι μπορεί να συνέβη και το κορίτσι έχασε τη ζωή του.

Θλίψη αλλά και αμέτρητα ερωτηματικά προκαλεί ο ξαφνικός θάνατος 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα, η οποία εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική με αμυγδαλίτιδα, έπειτα υπέστη ανακοπή με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, καθώς η κοπέλα δεν είχε ιατρικό ιστορικό, όπως επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 20χρονης.

«Εμείς έχουμε εικόνα τι έχει συμβεί. Ξέρουμε πως υπάρχει μια λοίμωξη στη περιοχή των αμυγδαλών, η οποία επεκτάθηκε και προκάλεσε συστηματικές επιπλοκές. Θέλουμε όμως, για να είμαστε σίγουροι και να έχουμε τα αποτελέσματα. Θα περιμένουμε κάποιους μήνες για να επαληθεύσουμε τα ευρήματα. Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει στα νοσοκομείο καθώς είναι μία πολύ συνηθισμένη λοίμωξη και πρέπει να δούμε πώς επεκτάθηκε. Θα πρέπει να διερευνηθεί μέσω της νοσηλείας. Εμείς από τα ευρήματα που έχουμε είναι πως ο θάνατος συνδέεται με την αμυγδαλίτιδα, η οποία ξέφυγε του ορίου των αμυγδαλών», είπε αρχικά.

«Εάν θα μπορούσε το κορίτσι να ζήσει θα πρέπει να το δούμε και μέσα από τον φάκελο του. Μπορεί να συμβεί (σ.σ ο θάνατος από αμυγδαλίτιδα) αλλά εξαρτάται από τα συμπτώματα. Τρομάζει πως ενώ νοσηλευόταν, πέθανε και χρήζει διερεύνησης. Από όσο γνωρίζουμε δεν είχε κάποιο ιστορικό», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook