Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Elias έχει δείξει τα δόντια με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια, καλλιέργειες και οχήματα στην Αχαΐα λόγω της κακοκαιρίας Elias που έχει ξεκινήσει την επέλασή της σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο Πωγώνι Ηπείρου, το Χιονάτο Καστοριάς, τα Μαζέικα Αχαΐας, τα Γιάννενα, την Κλειτορία Καλαβρύτων και το Ξυλόκαστρο, όπου στις 21:00 οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες λόγω της κακοκαιρίας Elias.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Στον προαστιακό στο Ξυλόκαστρο, ήταν έντονα τα πλημμυρικά φαινόμενα όπου παρατηρήθηκαν λασπόνερα.

Μεγάλες είναι οι ζημιές και στην ορεινή Αχαΐα από το χαλάζι.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή των καμμένων εκτάσεων, με συνέπεια να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η ροή των οχημάτων στην εθνική οδό, στο ρεύμα από Πάτρα προς Αθήνα, στο ύψος του Αιγίου.


Άστατος ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη, με κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα φαινόμενα είναι η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Αχαΐα. Τα περισσότερα και ισχυρότερα ενδέχεται να σημειωθούν μέσα στο 24ωρο της Τρίτης.

Εκτιμώμενο συνολικό ύψος βροχόπτωσης για την πόλη της Πάτρας 30-35mm .

Όπως φαίνεται στο βίντεο  του ΣΚΑΙ , μεγάλες είναι οι ζημιές στην ορεινή Αχαΐα από το χαλάζι.

Μεγάλες ζημιές στα Καλάβρυτα

Η πρωτοφανής σε ένταση και μέγεθος χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές των Καλαβρύτων, όπως Μάνεσι, Τρεχλό, Λαπάτες, Κρυονέρι, Ποντιάδες, Κλειτορία είχε σαν αποτέλεσμα καταστροφές σε καλλιέργειες, σύμφωνα με το kalavrytanews.com . Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε οπωροκηπευτικά, μηλιές, αμπέλια αλλά και θερμοκήπια. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος που βρέθηκε στα σημεία που επλήγησαν είχε άμεση επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο για την άμεση καταγραφή των ζημιών και σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, αύριο πρωί κλιμάκια της Περιφέρειας και του Δήμου θα επισκεφθούν τα σημεία για την άμεση καταγραφή των ζημιών.


Βίντεο από το χαλάζι και τις ζημιές που προκάλεσε στην Κλειτορία Αχαΐας:

Τρίκαλα: Μέσα σε μια ώρα οδός μετατράπηκε σε ποτάμι στα Τρίκαλα

Σε ποτάμι μετατράπηκε η οδός Καλαμπάκας στην πρώτη ώρα της καταιγίδας Elias στα Τρίκαλα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το trikalavoice.gr η οδός Καλαμπάκας έχει μετατραπεί σε λίμνη (τρίτη φορά μέσα σε 4 μήνες) και οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί, αναζητώντας εξόδους διαφυγής.

Βίντεο από το Χιονάτο Καστοριάς:

Βίντεο από τα Μαζέικα Αχαΐας:

Σπίτι στο Κιάτο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από πτώση κεραυνού

Παρανάλωμα του πυρός έγινε σπίτι στο Κιάτο Κορινθίας, το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πτώση κεραυνού.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν άνδρες της Πυροσβεστκής Υπηρεσίας Κιάτου με τρία οχήματα.

Στο κτίριο έχου προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook