«Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα, μην κυκλοφορείτε», η έκκληση του δημάρχου Βόλου στους κατοίκους

Πιο σφοδρό από τον Daniel είναι το ακραίο καιρικό φαινόμενο της κακοκαιρίας Elias που πλήττει απόψε τον Βόλο και πρόκειται να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας βρίσκεται από το πρωί επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης μαζί με συνεργεία.
Σε ένα δραματικό του μήνυμα μέσα από το αυτοκίνητο, εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας, απευθύνει έκκληση στους Βολιώτες λέγοντας:

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρών αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

Δείτε βίντεο του thenewspaper.gr :

Νωρίτερα μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων του Βόλου για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ., λόγω της κακοκαιρίας Elias.

«Με εντολή της αστυνομίας, η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου απαγορεύεται, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» γράφει το μήνυμα του 112.

Ο Κραυσίδωνας έχει φουσκώσει επικίνδυνα και βρίσκεται στα όριά του, ενώ οι δρόμοι στο Βόλο έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια.

Σε βίντεο που κατέγραψε το TheNewspaper.gr ο Αχιλλέας Μπέος λίγο μετά το μήνυμα του 112 για απαγόρευση της κυκλοφορίας εμφανίζεται να διώχνει πολίτη που κινούταν με το αυτοκίνητό του μέσα στην κακοκαιρία και να τον προτρέπει να γυρίσει σπίτι του.

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου προτρέπει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook