Ελικόπτερο Super Puma, βατραχάνθρωποι, λιμενικό και εθελοντές είναι οι δυνάμεις που αναζητούν τον πιλότο στο Αχλάδι Ευβοίας όπου κατέπεσε εν μέσω κακοκαιρίας το ελικόπτερο Agusta Bell. Τις έως τώρα άκαρπες έρευνες δυσχεραίνουν η θολή θάλασσα, τα ρεύματα και τα φερτά υλικά. Το σημείο που ερευνάται έχει βάθος γύρω στα 50 με 60 μέτρα, κάτι που […]

Ελικόπτερο Super Puma, βατραχάνθρωποι, λιμενικό και εθελοντές είναι οι δυνάμεις που αναζητούν τον πιλότο στο Αχλάδι Ευβοίας όπου κατέπεσε εν μέσω κακοκαιρίας το ελικόπτερο Agusta Bell.


Τις έως τώρα άκαρπες έρευνες δυσχεραίνουν η θολή θάλασσα, τα ρεύματα και τα φερτά υλικά. Το σημείο που ερευνάται έχει βάθος γύρω στα 50 με 60 μέτρα, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία.


Πρόκειται για πολιτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από το Μαντούδι και κατευθυνόταν προς τον Βόλο.


Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε την πορεία του, δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή στη θάλασσα στην παραλία Αχλάδι της βόρειας Εύβοιας . Η βροχή ήταν καταρρακτώδης και η ορατότητα περιορισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστα μετά την απογείωση από το Μαντούδι ο χειριστής ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, αμέσως μετά χάθηκε από τα ραντάρ και σήμανε συναγερμός στις αρχές.

Το χρονικό
• Το Agusta Bell απογειώθηκε από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 08:00 το πρωί.

• Η ενημέρωση προς τις αρχές εναέριας κυκλοφορίας ήταν ότι κατευθύνεται στο Μαντούδι.

• Στις 09:00 προσγειώθηκε όντως στο χωριό της Β. Εύβοιας.

• Στις 10:13 ο χειριστής ενημέρωσε ότι απογειώνεται με προορισμό τη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου κι από εκεί θα επέστρεφε τη βάση του στην Αττική.

Στο σχέδιο πτήσης που είχε υποβληθεί αναφερόταν ότι κατά την επιστροφή θα ήταν ακόμη ένα άτομο ως επιβάτης.

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες στην ΕΡΤ

«Το είδα που πήγαινε 50 μέτρα ψηλά και μετά έπεφτε 5-10 μέτρα» λέει κάτοικος.

«Σιγά – σιγά έχανε ύψος και κάπου εδώ πέρα, έπεσε μέσα στη θάλασσα» δηλώνει άλλος.

«Μια ανέβαινε μια κατέβαινε και ξαφνικά ακούστηκε ένα “μπαμ”» ήταν μια άλλη δήλωση.

«Έχει πέσει μπροστά από το σπίτι μου» δήλωσε στην ΕΡΤ  ο δήμαρχος Μαντουδίου – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Vertigo η πιθανότερη αιτία πτώσης
Σύμφωνα με υπευθύνους διαχείρισης ιδιωτικών ελικοπτέρων, οι οποίοι γνώριζαν και τον πιλότο, σημειώνουν, όπως μετέδωσε το LiveNews του MEGA πως το βίντεο από την πτώση είναι ενδεικτικό, αφού δε φαίνεται να υπάρχει καμία βλάβη στον έλικα, πηγαίνει κανονικά το ελικόπτερο, χάνει ύψος σταδιακά, υπάρχει ήπια πτώση του και είναι προφανές, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι πιθανόν έχει χάσει τον προσανατολισμό του ο πιλότος.
Η πιθανότερη αιτία πτώσης του δηλαδή είναι το vertigo του χειριστή, λόγω του ότι έχει χάσει τα όρια της θάλασσας και ουρανού, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς αυτού του τύπου τα ελικόπτερα είναι ανθεκτικά απέναντι στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook