Όπως είπε, η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί μεγάλη πρόκληση, ενώ ανάμεσα στους στόχους του είναι να δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της Αττικής.

Στο «MEGA Καλημέρα» μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης.

Όπως είπε ο ίδιος, η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί μεγάλη πρόκληση, ενώ ανάμεσα στους στόχους του είναι να δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της Αττικής.

«Νιώθω ότι ολοκλήρωσα τον κύκλο μου ως δήμαρχος και τολμώ να διεκδικήσω κάτι μεγαλύτερο. Η Περιφέρεια Αττικής είναι μεγάλη πρόκληση, γιατί η Περιφέρεια είναι το σπίτι μας. Νομίζω πως μετά από τόσων ετών εμπειρία στον δήμο μου έχω τη γνώση και μπορώ να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα», δήλωσε.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έχει καταθέσει κυρίαρχο ρόλο παίζει το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους, τονίζοντας πως για να λυθεί αυτό το ζήτημα θα πρέπει να υπάρχει ένας ενιαίος φορέας που θα έχει όλη την ευθύνη της κυκλοφορίας των οδοστρωμάτων.

«Ειδικοί έχουν υπολογίσει ότι στο τιμόνι καθισμένοι, χωρίς να κινούμαστε, περνούμε 170 ώρες το χρόνο κατά μέσο όρο όσοι ζούμε στην Αττική. Τις 52 από αυτές τις χάνουμε περιμένοντας να κινηθούμε. Είναι τραγικό αυτό, το έχουμε συνηθίσει και το έχουμε αποδεχτεί», δήλωσε.

Ακόμη, η πρότασή του στο πεδίο της Πολιτικής Προστασίας είναι το 1% του ΦΠΑ της Αττικής να μπαίνει σε ειδικό ταμείο, μαζί με τα χρήματα που έχει η Περιφέρεια από το ΕΣΠΑ, να ακολουθεί ιεράρχηση των έργων και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να «τρέξουν» τα έργα αυτά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook