«Να τα δώσουμε όλα για όλα με την Ολλανδία, με την προϋπόθεση να έχουμε πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιρλανδία»

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στην πορεία, την οποία έχει ξεκινήσει με στόχο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Αφού θα κληθεί να ξεπεράσει την προσεχή Παρασκευή (13/10, 21:45) το εμπόδιο της Ιρλανδίας, ώστε να πάει τη Δευτέρα (16/10, 21:45) σε «τελικό» με Ολλανδία για τη 2η θέση του 2ου ομίλου.

Ένας από τους καλύτερους παίκτες της σε αυτόν τον… Μαραθώνιο και ο κορυφαίος της σκόρερ με τρία γκολ έως τώρα είναι ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο ενόψει των δύο κομβικών αναμετρήσεων.

«Να τα δώσουμε όλα για όλα με την Ολλανδία, με την προϋπόθεση να έχουμε πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιρλανδία», ανέφερε ο άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος για τις πιθανότητες επιστροφής σε μεγάλη διοργάνωση έπειτα από δέκα χρόνια δεν δίστασε να πει «πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα», ενώ για το… μυστικό της γαλανόλευκης είπε: «είναι ωραίο το κλίμα στα αποδυτήρια της Εθνικής»

Η Εθνική ομάδα μπαίνει στην τελική ευθεία των προκριματικών του Euro 2024 και έχει μπροστά της τα δύο ματς με την Ιρλανδία και την Ολλανδία. Μπορεί να κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τον Οκτώβριο η υπόθεση πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας;
«Ο πρωταρχικός στόχος ήταν η πρόκριση στην τελική φάση από τα προκριματικά όσο δύσκολος κι αν είναι ο όμιλος. Κατορθώσαμε να πάρουμε τα ματς, που θεωρητικά ήταν στα μέτρα μας για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την απευθείας πρόκριση στο Euro 2024. Πρέπει να κοιτάξουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι. Ευτυχώς, είχαμε μία ημέρα παραπάνω να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την αναμέτρηση της Παρασκευής με την Ιρλανδία».

Σε περίπτωση που η Εθνική ομάδα πάρει το «διπλό» στο Δουβλίνο πιστεύεις ότι θα παραταχθεί με άλλο αέρα στο επόμενο παιχνίδι με την Ολλανδία για να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης;
«Αυτός είναι ο στόχος μας. Να τα δώσουμε όλα για όλα με την Ολλανδία, με την προϋπόθεση να έχουμε πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιρλανδία. Το πρώτο βήμα, όμως, πρέπει να γίνει την Παρασκευή, με την κατάκτηση των τριών βαθμών στο Δουβλίνο».

Η Ιρλανδία είναι μια ομάδα με κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού της τη δύναμη. Είναι πολύ καλή στις στατικές φάσεις. Θεωρείς ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ όλους σε σχέση με το πρώτο ματς στην OPAP Arena;
«Αυτό είναι προφανές. Οι Ιρλανδοί στηρίζονται σε τέτοιου είδους παιχνίδι. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε άμεσα. Ξέρουμε πως αγωνίζονται, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δουλέψουμε καλά σε αυτούς τους τομείς του παιχνιδιού. Να επιβάλλουμε τα πλεονεκτήματα μας, που μπορούμε να τους χτυπήσουμε για να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Σε διαφορετική περίπτωση εάν πάμε σε ένα ματς που θέλει ο αντίπαλος, δηλαδή με στατικές φάσεις, αχρείαστα φάουλ κοντά στην περιοχή μας και κόρνερ, ενδεχομένως να έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να παίξουμε με την μπάλα κάτω, με ποιότητα και να βγάλουμε στο γήπεδο τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μας. Με αυτό τον τρόπο, έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη».

Σε προβληματίζει το γεγονός πως είναι μια περίοδος που αγωνίζεστε δύο φορές την εβδομάδα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με τους συλλόγους σας και πιθανότατα να υπάρχει κόπωση;
«Εμένα προσωπικά θα με προβλημάτιζε εάν δεν είχα παιχνίδια στα πόδια μου (σ.σ. γέλια). Είμαστε στο βασικό κομμάτι της σεζόν, υπάρχει φουλ ρυθμός και πιστεύω αυτό θα βοηθήσει όλα τα παιδιά, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση και κοιτάμε μπροστά».

Είσαι πρώτος σκόρερ της Εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση με τρία γκολ, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Είσαι έτοιμος να βοηθήσεις στο σκοράρισμα και αυτή τη φορά;
«Σαφώς και είμαι έτοιμος! Ο καθένας οφείλει να κοιτάζει το ρόλο του στο παιχνίδι, εμείς σαν επιθετικοί πρέπει να βάζουμε γκολ. Προφανώς, γίνεται μια ομαδική δουλειά για να καταφέρω να σκοράρω. Βεβαίως, στο τελευταίο ματς με το Γιβραλτάρ, ένας επιθετικός ο Γιακουμάκης μου έκανε την ασίστ για να πετύχω το δεύτερο γκολ. Κάποια άλλη φορά, θα κάνω εγώ την πάσα στον φορ για να σκοράρει. Έτσι είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχει εγωισμός μέσα στο γήπεδο και έτσι σκοράρουν διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Είναι η συνολική λειτουργία της ομάδας και το ωραίο κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια».

Με τον Μπάλντοκ έχεις πολύ καλή συνεργασία στη δεξιά πλευρά, ωστόσο είναι τραυματίας και θα απουσιάσει από τα δύο ματς με Ιρλανδία και Ολλανδία…
«Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Με τον Γιώργο (σ.σ. Μπάλντοκ) έχουμε κάνει πολύ καλές συνεργασίες, όμως και ο Ρότα και ο Σάλιακας είναι παίκτες υψηλού επιπέδου. Εάν ο προπονητής επιλέξει εμένα και τον Λάζαρο θα συνεργαστούμε για το καλό της ομάδας».

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο, ενόψει της επόμενης αναμέτρησης με την Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια;
«Αυτό που εκλαμβάνω όλο αυτό το διάστημα είναι ότι κυριαρχεί μια θετική αύρα για την Εθνική ομάδα. Είναι δυνατός ο αντίπαλος και πιστεύω ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο. Εάν συνεχίσουμε με την ίδια αγωνιστικότητα και τον ίδιο ζήλο να παρουσιάζουμε κάτι υγιές στο γήπεδο τότε ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια».

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από την τελευταία συμμετοχή της Εθνικής ομάδας σε μια τελική φάση. Στις μεταξύ σας συζητήσεις, αλλά και στις δηλώσεις σας, εκφράζετε την πεποίθηση ότι μπορεί να έχει έρθει η ώρα να τσεκάρετε εισιτήριο για το Euro 2024…
«Νομίζω ότι έχουν λείψει πάρα πολύ σε όλους τα μεγάλα καλοκαιρινά τουρνουά των εθνικών ομάδων. Μικρά και μεγάλα παιδιά να παρακολουθούν την Εθνική ομάδα σε Euro ή Μουντιάλ. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα, αλλά όλα αυτά είναι λόγια. Μέσα στο γήπεδο θα κριθούν τα πάντα, αρχής γενομένης στα δύο προσεχή ματς με Ιρλανδία και Ολλανδία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook