Σύμφωνα με τον κ. Λαγγίδη, το ενδεχόμενο εμπλοκής μουσουλμανικών χωρών εντοπίζεται στην περίπτωση του Ιράν και αυτό εφόσον εμπλακεί η Χεσμπολάχ.

Ο Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο, Αφεντούλης Λαγγίδης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Στη δεύτερη φάση πέρασε ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, με χερσαίες επιχειρήσεις και σφοδρότατους βομβαρδισμούς, και με τον στρατό να δίνει νέα εντολή εκκένωσης, ζητώντας από τους κατοίκους που έχουν απομείνει να αποχωρήσουν αμέσως προς νότο.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πως οι τηλεπικοινωνίες έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά στη Λωρίδα.

Ο κ. Λαγγίδης μίλησε για την χερσαία επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

«Όσον αφορά στους βομβαρδισμούς ξεκίνησαν την εμπλοκή του Ισραήλ στη Γάζα. Ήδη από προχθές έχουμε τις πρώτες φανερές χερσαίες επιχειρήσεις, γιατί οι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων είναι σίγουρο ότι έχουν δράσει σε άλλα σημεία της επικράτειας της Γάζας. Αυτή τη φορά το Πεζικό κινείται σε 3 άξονες και εντοπίζονται στο βόρειο τμήμα της Γάζας. Είναι προσεκτικές κινήσεις σε έδαφος που δεν επιτρέπεται από κάτω να υπάρξουν τούνελ όπως εικάζεται», είπε αρχικά.

«Το έδαφος δεν επιτρέπει, είναι αμμώδες, η κίνηση γίνεται σχεδόν παράλληλα με τη θάλασσα. Όταν ανοίγουν τα πλάνα, βλέπουμε ότι η φάλαγγα των οχημάτων κινείται σε έδαφος που δεν επιτρέπει την υπόσκαψή του από τη Χαμάς. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν βλέπουμε κίνηση επί του αστικού ιστού. Τέτοιες εικόνες δεν θα δούμε καθαρά, γιατί οι κάμερες σε έναν πόλεμο είναι προπαγανδιστικό εργαλείο και επιλέγονται τα πλάνα, και επίθεσης είναι δύσκολο εάν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις στον αστικό ιστό δεν θα υπάρχουν πολλά πλάνα για να δούμε, και πάλι θα είναι επιλεγμένα. Αυτό το πλάνο επιχειρήσεων δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», συμπλήρωσε ο κ. Λαγγίδης.

Θα επεκταθεί ο πόλεμος με την συμμετοχή και άλλων χωρών;

Σύμφωνα με τον κ. Λαγγίδη, το ενδεχόμενο εμπλοκής μουσουλμανικών χωρών εντοπίζεται στην περίπτωση του Ιράν και αυτό εφόσον εμπλακεί η Χεσμπολάχ. Έχουμε πληροφορίες ότι και ο Ιρανός ΥΠΕΞ αναφέρει πως το Ισραήλ πέρασε τις κόκκινες γραμμές, και προσθέτει ότι οι οργανώσεις όπως η Χεσμπολάχ, είναι ανεξάρτητες, όσον αφορά στις ενέργειες, τις αποφάσεις και τις απόψεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αυτοματισμός η εμπλοκή του Ιράν. Ο ηγέτης μάλιστα της Χεσμπολάχ δήλωσε πως το Ιράν δεν έχει την εμπλοκή που θα έπρεπε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook