Μεγάλη συζήτηση και σφοδρές αντιδράσεις στους κύκλους των ελεύθερων επαγγελματιών έχει ανοίξει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει τα πάνω κάτω στη φορολόγησή τους.

«Δεν είναι σκληρό το νομοσχέδιο, ίσα ίσα είναι ζυγισμένο, μετρημένο, ήπιο, αναλογικό και αποτελεσματικό. Επικεντρώνουμε στα ζητήματα των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά φέρνει και μια σειρά από διατάξεις για να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

«Η φοροδιαφυγή, από την αρχή έχουμε πει ότι είναι μία από τις 3 – 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις αυτής της τετραετίας. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε χάριν της κοινωνικής δικαιοσύνης και των παιδιών μας».

Όπως είπε ο ίδιος:

«Αυτήν την στιγμή δεν εξετάζουμε βελτιώσεις. Κάνουμε τον διάλογο, ακούμε τις όποιες παρατηρήσεις και αντιρρήσεις. Καθόλη τη διαδικασία τη διαβουλευτική, η κυβέρνηση αυτή ακούει, αλλά δε θα αλλάξει ο σκοπός του νομοσχεδίου. Δεν φτάνει να ακούσουμε ότι κάτι δε μας αρέσει, πρέπει να ακούμε και τις εναλλακτικές».

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, στη φορολογία των ζευγαριών θα λαμβάνετε υπόψιν και το οικογενειακό εισόδημα.

«(…) Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία πρέπει να τα δούμε και θα τα εξετάσουμε ώστε να πιάσουμε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες μπορεί κάποιος πραγματικά, εύλογα, να πει ότι είχε λιγότερο εισόδημα».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, βραχνά για τα νοικοκυριά, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλες πολυεθνικές, βοηθούν στην αποκλιμάκωση των τιμών.

«Θα τις ρίξει στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους πολίτες, στο τέλος του χρόνου, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βλέπει τα πράγματα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και είναι πάντοτε δίπλα στους πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτούς οι οποίοι είναι στις πιο ευάλωτες οικονομικές καταστάσεις. Ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος. Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο, αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook