Ο 30χρονος γυμναστής συνελήφθη χτες και αρνείται ότι «πείραξε» έστω και ένα παιδί.

Ωστόσο οι περιγραφές των γονιών για την συμπεριφορά του γυμναστή στο δημοτικό σχολείο του Ασπροπύργου απέναντι στους ανήλικους μαθητές προκαλούν τουλάχιστον προβληματισμό.

Μετά τη σύλληψη του γυμναστή που αρνείται κάθε κατηγορία η εισαγγελία ‘ασκησε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή. Μετά την άσκηση της δίωξης, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή, από τον οποίο έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος κατηγορούμενος προσκόμισε γνωμάτευση με την οποία δηλώνει ότι έχει σύνδρομο Asperger.

Την εξέλιξη της υπόθεσης, περιέγραψε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, τονίζοντας πως δεν υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, ωστόσο η συμπεριφορά του 30χρονου ήταν αυτή που εξόργισε τους γονείς.

«Κάναμε γενική συνέλευση την Κυριακή και εκεί, ένας πατέρας ανέφερε πως ο γυναστής γαργαλάει το παιδί του στην κοιλιακή χώρα και τις μασχάλες. Ρωτήσαμε τα παιδιά μας τι έχει συμβεί και μας ανέφεραν το ίδιο. Τα περιστατικά για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες, δεν αφορούν σε σεξουαλκή κακοποίηση, δεν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση. Το μόνο για το οποίο τον κατηγορούμε, είναι για τα γαργαλήματα, τα παιδιά του έλεγαν πως δεν θέλουν κι εκείνος συνέχιζε. Επίσης, δεν έβγαζε τα παιδιά έξω, αλλά τα κρατούσε μέσα στην τάξη την ώρα της γυμναστικής για να γαργαλούν το ένα το άλλο ή να το κάνει ο ίδιος» είπε η πρόεδρος του συλλόγου και συνέχισε: «Ο διευθυντής του έκανε σύσταση. Μάζεψα τους γονεις και τα παιδιά και όλα μας είπαν τα ίδια, για τα γαργαλήματα σε κοιλιά και μασχάλη. Ακόμη, υπήρξε ένα παιδάκι της 6ης δημοτικού τον ρώτησε ‘πού να κάτσω’ και του απάντησε ‘έλα πάνω μου’. Και σε ένα άλλο περιστατικό που δεν έχει επιβεβαιωθεί, πήρε αγκαλιά ένα κορίτσι και του έκανε λίγο προς τα κάτω τη μπλούζα για να δει αν έχει κάποια γρατζουνιά. Μιλάμε για πάνω από 30 παιδιά».

Οι περιγραφές των ανήλικων παιδιών σοκάρουν. Είπαν στους γονείς τους πως ο 30χρονος γυμναστής δεν τα άφηνε να βγουν στον προαύλιο χώρο για το μάθημα της φυσικής αγωγής. Τα κρατούσε μέσα στην σχολική αίθουσα και χρησιμοποιούσε άλλες τακτικές, αντί για ασκήσεις γυμναστικής.

«Διαπιστώθηκε από πολλούς γονείς ότι έχουμε πολλά προβλήματα με τα παιδιά, γιατί ο δάσκαλος γαργαλούσε τα παιδιά και τα κλείδωνε μέσα στην τάξη εν ώρα γυμναστικής», είπε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου.

Παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω άρχισαν να διαμαρτύρονται στους γονείς τους. Τους είπαν πως ο δάσκαλος που έχουν στη γυμναστική γαργαλάει αγόρια και κορίτσια σε διάφορα σημεία του σώματος.

«Χθες το βράδυ πήρα με το καλό τον μικρό και τον ρώτησα, πες μου ακριβώς τι έχει γίνει με τον δάσκαλο. Μου λέει “εμένα μαμά με γαργαλούσε στην κοιλιά και ήθελε να με πειράξει από κάτω και εγώ του έσπρωχνα τα χέρια”», ανέφερε μητέρα μαθητή.

«Κάνανε γυμναστική και μετά μόλις πηγαίνανε στην τάξη, τα γαργάλαγε αυτός και μετά έλεγε και στα άλλα παιδάκια να γαργαλιστούν μόνοι τους», είπε άλλη μητέρα μαθήτριας.

«Ο γυμναστής την έχει γαργαλήσει κάτω από το στήθος, στο στήθος και κάτω. Δεν έχει πάει το χέρι του στα όργανα», είπε πατέρας μίας μαθήτριας.

Όταν άκουσαν πρώτη φορά οι γονείς των μαθητών τι συμβαίνει νόμιζαν πως είναι ένα παιχνίδι, ένα παιχνίδι όμως που έκανε μερικά από τα παιδιά να βάλουν τα κλάματα.

«Ο γιος μου μου είπε ότι “μπαμπά δεν μας βγάζει έξω και κάθεται”. Λέει “παίζουμε κυνηγητό μέσα στην τάξη πιάνουμε ο ένας τον άλλον και έρχεται και αυτός και μας γαργαλάει συνέχεια, εμένα δεν μ’ αρέσει καθόλου, κάποια παιδάκια βάζουν και τα κλάματα”», είπε πατέρας ενός μαθητή.

«Είχαμε πει ότι είναι κάτι αθώο, δεν είχε πάει το μυαλό μας εκεί πέρα. Μετά που μας είπαν και άλλοι γονείς εκεί πονηρευτήκαμε».

«Κάτι κάνανε μέσα στην τάξη και επειδή δεν είχε κάπου να κάτσει το κοριτσάκι της είπε: «Έλα να κάτσεις πάνω στα πόδια μου». Απίστευτα και όμως αληθινά. Μιλάμε για παιδάκια του δημοτικού που είναι αθώα εντελώς».

Δευτέρα πρωί αυτοκίνητο της Ασφάλειας έφτασε στο δημοτικό σχολείο του Ασπροπύργου, με τον 30χρονο γυμναστή να συλλαμβάνεται στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

«Εγώ έπαθα το σοκ όταν μου το είπε αυτό το παιδί μου. Όταν τον φωνάξαμε και ήρθε εκεί μπροστά στους γονείς είπε ότι αυτός δεν έκανε τίποτα. Ήρθε στους γονείς και είπε ότι δεν έχει κάνει τίποτα, ότι δεν έχει ακουμπήσει κανένα παιδί», είπε ο πατέρας μίας μαθήτριας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook