Για μια ακόμη φορά κάτοικοι και φορείς του Πειραιά συγκεντρώθηκαν έξω από τη δομή του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα με άμεσο αίτημα την απομάκρυνσή της, καθώς στο σημείο υπάρχουν σχολεία και η συγκεκριμένη δομή, σύμφωνα με τον Δήμο, δεν πληροί τις προδιαγραφές λειτουργίας της στην περιοχή.

Απορριμματοφόρα παρκάρουν μπροστά από την είσοδο του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά. Τα πανό από κατοίκους και φορείς της πόλης ξεδιπλώνονται, για πολλοστή φορά, μπροστά από τη Δομή και η Αστυνομία κλείνει τον δρόμο.

Η δομή του ΟΚΑΝΑ είναι στα 87 μέτρα από σχολεία της περιοχής, σε κεντρικό σημείο και, σύμφωνα με τον Δήμο, δεν πληροί τις προδιαγραφές που έχουν μπει από την Πολιτεία, για αυτό και ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο ζητάει την παύση λειτουργίας της.

«Για να μην παρεξηγηθούμε, όλοι μας εδώ είμαστε υπέρ των δομών αυτών, πρέπει να υπάρχουν δομές για τα εξαρτημένα άτομα να παρέχονται υπηρεσίες να τους βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να γίνονται σύννομα και με τις διαδικασίες που οι νόμοι προβλέπουν και όχι αυθαίρετα και εν κρυπτώ όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση», λέει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Δεν είναι περιοχή που μπορούμε να κάνουμε και να παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες όπως πήρε η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. Η διαβεβαίωση που είχαμε από τον κύριο Μπρατάκο, και τον ευχαριστώ πάρα πολύ, είναι ότι θα ανασταλεί άμεσα η λειτουργία και οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν πρόβλημα και τους στηρίζουμε και θα τους στηρίζουμε, θα βοηθηθούν με άλλους τρόπους και εκεί που πρέπει, όχι εδώ», σημειώνει η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να απομακρυνθεί η Δομή του ΟΚΑΝΑ.

Το ρεπορτάζ από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook