Ο δράστης που σκόρπισε τον τρόμο στα Εξάρχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης (21/11) ο «δράκος» των Εξαρχείων στην πλατεία Κάνιγγος.

Ο δράστης νωρίτερα ταυτοποίηθηκε από τις αστυνομικές αρχές, μετά από συνδυαστική ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού και των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, σε συνδυασμό και με τις καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Σύρο, σεσημασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού από τις οποίες και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των πρόσφατων θυμάτων του, ο «δράκος των Εξαρχείων» είναι μετρίου αναστήματος, ξανθός, με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και γαλάζια μάτια.

Ο αλλοδαπός αναμένεται να οδηγηθεί την Τετάρτη στον εισαγγελέα.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον «Δράκο» των Εξαρχείων να προσπαθεί να βιάσει και 4η γυναίκα

Το βίντεο ντοκουμέντο που βλέπει στο φως της δημοσιότητας απεικονίζει την τέταρτη επίθεση του «Δράκου των Εξαρχείων». Αυτή τη φορά ο «Δράκος» των Εξαρχείων προσπάθησε να επιτεθεί σε μια γιατρό στην είσοδο πολυκατοικίας και όχι στο δρόμο όπως στα άλλα τρία θύματα του.

Το Live News φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του «Δράκου των Εξαρχείων».
Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο του MEGA , ο άντρας – που φοράει την ίδια βερμούδα, όπως είχαν περιγράψει τα θύματά του, αλλά διαφορετικό μπουφάν – βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και περιφέρεται. Λίγο πιο πέρα διακρίνεται μία γυναίκα.
Στη συνέχεια ο άνδρας επιτίθεται στην γυναίκα, προσπαθώντας να την ακινητοποιήσει μπροστά στο ασανσέρ. Η γυναίκα, η οποία εργάζεται ως γιατρός σε ιατρείο, αντιδρά και βάζει τις φωνές.
Για καλή της τύχη συνάδελφός της άκουσε τις φωνές της και άρχισε να κυνηγά τον δράστη, με τον «Δράκο των Εξαρχείων» να τρέπεται σε φυγή.
Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση του «Δράκου» στα Εξάρχεια.

«Ήταν κάτωχρη από τον φόβο της»

Ο γιατρός που κυνήγησε τον «Δράκο των Εξαρχείων» και έσωσε τη συνάδελφό του περιέγραψε στο Live News καρέ καρέ την επίθεση που δέχτηκε η γυναίκα.

«Ευτυχώς ήταν κάτι που έληξε χωρίς να υπάρχει κάποιο δυστύχημα. Είχε πραγματικά παγώσει. Η φωνή της βγήκε ίσα ίσα, δεν κατάλαβα τι είχε πάθει», είπε αρχικά.

«Φτάνοντας άκουσα τις φωνές και τράβηξα την πόρτα απότομα. Είπα «θα αφήσετε το ασανσέρ ελεύθερο;». Δεν είχα εντύπωση ότι κάτι κακό συνέβαινε. Με το που ανοίγω την πόρτα βγαίνει σφαίρα αυτός. Την είδα ότι ήταν κάτωχρη από τον φόβο της, κρατούσε τα πράγματά της», συμπλήρωσε ο συνάδελφος της γυναίκας.

Άλλες τρείς επιθέσεις

O «Δράκος» των Εξαρχείων επιτέθηκε στο δρόμο στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων σε δύο ακόμη νεαρές γυναίκες και μια 13χρονη που γλύτωσαν από τα χέρια του χάρη στις φωνές που έβαλαν και στην επέμβαση των περαστικών.

Σε ένα ακόμη βίντεο που βλέπει το φώς της δημοσιότητας καταγράφεται η επίθεση σε 29χρονη κοπέλα χθες το πρωί. Ο δράστης την ακολουθεί και σε αυτό το σημείο την πιάνει και την ρίχνει στο πεζοδρόμιο. Είναι 07:15 το πρωί και η κοπέλα αντιστέκεται. Διακρίνονται σε αυτό το σημείο τα πόδια της.

Η παρουσία ατόμων στο απέναντι πεζοδρόμιο κάνει τον δράστη να τραπεί σε φυγή. Η νεαρή κοπέλα που παλέψε μαζί του είναι όρθια, εμφανώς τρομαγμένη, κοντά στους περαστικούς που την έβλεπαν να τους φωνάζει για βοήθεια.

Πισώπλατα από τη μια στιγμή στην άλλη. Με την 29χρονη να κρατάει μία τσάντα και να μην αντιλαμβάνεται έγκαιρα τον κίνδυνο. Ο νεαρός που φορούσε βερμούδα, μπλούζα και ένα μπλε μπουφάν την ακολουθούσε και έκρινε ότι στην οδό Νικηταρά, το πεδίο ήταν ελεύθερογια να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει 3 καταγγελίες με τα ίδια χαρακτηριστικά, που αποδίδονται στο ίδιο πρόσωπο. Η πρώτη στις 18 Νοεμβρίου στις 14:30 το μεσημέρι. Με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι, που δέχτηκε επίθεση στις σκάλες του γυμναστηρίου που βρισκόταν. Ακολούθησε η πισώπλατη επίθεση στην 29χρονη που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και 10 λεπτά αργότερα ακόμα μία σε 27χρονη γυναίκα και πάλι σε δρόμο των Εξαρχείων.

Ο δράστης περιγράφεται στα social media ως ξανθός, μετρίου αναστήματος με γαλάζια μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Kινείται στην περιοχή των Εξαρχείων και βάζει στο στόχαστρο ανυποψίαστες γυναίκες και κορίτσια.
«Προσοχή! Εδώ και 48 ώρες στην περιοχή των Εξαρχείων κυκλοφορεί ξανθός, μετρίου αναστήματος με γαλάζια μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Μιλάει σπαστά αγγλικά. Προσπαθεί να βιάσει. Έχουν γίνει 3 -4 επιθέσεις σε ανήλικες κοπέλες», αναφέρει ανάρτηση στα social media.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook