«Νομίζω επίσης ότι o Ρίσι Σούνακ φοβάται την αλήθεια. Μπορεί να μην συμφωνούμε με κάποιον, αλλά πρέπει να υπάρχει συζήτηση. Ο Ρίσι Σούνακ έπρεπε να ακούσει την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού», είπε η βραβευμένη συγγραφέας .

Η βραβευμένη βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ μίλησε στο Live News για την ακύρωση της συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Λατρεύω την Ελλάδα. Έχω σκεφτεί πολλά χρόνια για το θέμα του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα».

Μάλιστα, χθες το βράδυ η κ.Hislop όταν μαθεύτηκε η ακύρωση της συνάντησης ήταν μαζί με τον πρωθυπουργό σε μία βραδιά που ήταν εις μνήμη του σπουδαίου έργου του Γιώργου Σεφέρη.

«Ήμασταν μαζί στο σπίτι του πρέσβη της Ελλάδας. Ήταν μία δεξίωση για τον κ. Μητσοτάκη και την ίδια ώρα και για τον Γιώργο Σεφέρη. Το θέμα της βραδιάς ήταν η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα με την Βρετανία. Όταν μαθεύτηκε ( η ακύρωση) η ατμόσφαιρα ξαφνικά άλλαξε. Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να φύγει αιφνιδιαστικά» ανέφερε ακόμα η κ. Hislop.

Η βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος τόνισε: «Σοκαριστήκαμε. Ήταν κάτι πολύ αγενές και χωρίς σεβασμό προς τον κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείσα εάν μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση στην κίνηση αυτή που έκανε ο Ρίσι Σούνακ απάντησε: «Λένε ότι επειδή είχε μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το απόγευμα σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Και επίσης ίσως λόγω της συνέντευξης που έδωσε την Κυριακή στο BBC. Νομίζω επίσης ότι o Ρίσι Σούνακ φοβάται την αλήθεια. Μπορεί να μην συμφωνούμε με κάποιον, αλλά πρέπει να υπάρχει συζήτηση. Ο Ρίσι Σούνακ έπρεπε να ακούσει την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook