Ένταση και χημικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Ένταση απόψε (6/12/2023) στην Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Έπεσαν μολότοφ και πέτρες ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Ομάδα νεαρών έβαλε φωτιές σε κάδους επί της Μπενάκη.

H Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Από τα επεισόδια , έσπασαν και τζαμαρίες δύο καταστημάτων. Πολλές προσαγωγές έγιναν στη Σόλωνος.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη – Τουλάχιστον 20 προσαγωγές

Σε προσαγωγές προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη καθώς επεισόδια σημειώθηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr , αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές.

Κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή των οδών στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Μανωλάκη Κυριακού, ενώ πυρπόλησαν κάδους και πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.. Δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» προσήγαγαν έναν νεαρό κουκουλοφόρο έπειτα από καταδίωξη στην οδό Ίωνος Δραγούμη.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της προσαγωγής:

Η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ήταν 6 Δεκεμβρίου 2008, όταν ο μαθητής έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια, πυροδοτώντας έκρηξη οργής. Το μεσημέρι μαθητές, φοιτητές και σωματεία τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη με συγκεντρώσεις και πορείες. Από νωρίς το πρωί στο μνημείο του στα Εξάρχεια κόσμος άφηνε λουλούδια, πανό, σημειώματα και κεριά. Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας.


«Κάθε χρόνο τιμάμε την μνήμη του Αλέξη, ζητάμε δικαιοσύνη για την δολοφονία του» ανέφερε φοιτητής στην κάμερα. Ένας άλλος νεαρός είπε ότι «στιγμάτισε όλη την νεολαία και τον ελληνικό λαό εκείνη την εποχή και συνεχίζει γιατί τα προβλήματα του παρελθόντος του 2008 συνεχίζουν και παραμένουν επίκαιρα ακόμα και σήμερα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook