Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Πολιτική δειλία Μητσοτάκη να καλεί βουλευτές σε αποχή - Επίθεση σε Ανδρουλάκη για καιροσκοπισμό

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, για τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων και τη στάση των βουλευτών της ΝΔ.

«Στάση πολιτικής δειλίας να ωθεί τους βουλευτές του σε αποχή» χαρακτήρισε τη σχετική αναφορά του κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διερωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να καλείς τους βουλευτές σου έμμεσα η άμεσα να απόσχουν; Τι ηγετικότατα είναι αυτή;».

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ατελές αλλά θα το ψηφίσουμε, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο Star προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα σταθεί απέναντι στην κοινωνική πρόοδο».

Ο ίδιος κληθείς να απαντήσει εάν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία εάν χρειαστεί απάντησε καταφατικά και υπογράμμισε ότι το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια «θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα» και «δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο».

Κασσελάκης στο Star: Επίθεση και στον Ανδρουλάκη για καιροσκοπική στάση
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άσκησε δριμεία κριτική και στη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι μια στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος ενός προοδευτικού κόμματος να βασίζεται στην ψήφο των Πλεύρη – Βορίδη για να αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων;» αναρωτήθηκε, ενώ χαρακτήρισε τη στάση του «άκρως καιροσκοπική».
Απαντώντας επίσης στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για τα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης για μετά τις ευρωεκλογές και «την πρωτοβουλία για ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στην κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει με τον πρωθυπουργό, «ο οποίος τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης».

Στην ίδια κατεύθυνση αναρωτήθηκε: «Έχει κάνει μήνυση στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Γιατί δεν πάει στο επόμενο βήμα;».

Αλλά και σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε: «Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαζόταν θεωρητικά με ένα κόμμα που είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο που είναι εκβιαζόμενος;».
Ο κ. Κασσελάκης συμπλήρωσε ότι ο προοδευτικός χώρος θα εκφραστεί μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «θα κατέβει στις εθνικές εκλογές ως ένα ανανεωμένο αυτόνομο κόμμα, για αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της ακρίβειας και δεσμεύθηκε για μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

Σχετικά με το σενάριο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα ανέφερε ότι έχει απορρίψει το ενδεχόμενο αλλαγών μετά τις εκλογές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει σε αυτές με κοστολογημένο πρόγραμμα.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι έχει δανείσει 200.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν έχει στραφεί για χρηματοδότηση του κόμματος από «συμφέροντα»

Σπέτσες: Δεν είναι συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Όσον αφορά τη συνεδρίαση στις Σπέτσες ανέφερε ότι δεν είναι συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι μία ανταπόδοση σε όσους έβγαλαν πολλή δουλειά το συγκεκριμένο διάστημα και θα βγάλουμε και από εκεί. Όπως ανέφερε προφανώς υπάρχει έκπληξη από αυτήν την πρόταση αυτή τη στιγμή, αλλά απάντησε ότι θα προσέλθουν όλοι οι βουλευτές του.

Για τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Καπνισάκης στο Documento ότι ο κ. Μητσοτάκης του πρότεινε Υπουργείο μέσω του πρώην υφυπουργού Αντώνη Διαματάρη ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στον ισχυρισμό, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, σχετικά με το ποιο Υπουργείο του πρότεινε, λέγοντας ότι «αυτά είναι κουτσομπολιά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε και ότι θα πάει στον στρατό τον Μάρτιο και ότι περιμένει να τον ενημερώσει ο βουλευτής του κόμματος και πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης για τις λεπτομέρειες.

Για ευρωεκλογές και για το δάνειο των 230.000 ευρώ

Σχετικά με τις Ευρωεκλογές, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει αυτόνομα και πως ο στόχος του να δικαιώσει τις προσδοκίες του κόσμου, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει άμεσα. «Όπως στις εταιρείες, που υπάρχει ένα business plan, έτσι και στα κόμματα, πρέπει να υπάρχει ένας σχεδιασμός».

Σε ενδεχόμενη κατάληψη της τρίτης θέσης, τόνισε πως δεν αποχωρεί σε περίπτωση που το κόμμα του εκπορευτεί του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανέφερε πως δάνεισε στην Κουμουνδούρου το ποσό των 230.000 ευρώ, καταγγέλλοντας τη Νέα Δημοκρατία πως «χρωστά μισό δις ευρώ». Πρόσθεσε πως θα λάβει χώρα εξυγίανση και πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα σταθεί στα πόδια του».

Όσο για τα κομματικά μέσα, ανέφερε πως το ενδεχόμενο να παραμείνουν μόνο τα ψηφιακά, θα αποτελέσει θέμα συζήτησης, αν αυτό τεθεί, χωρίς μονομερείς αποφάσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook