Δέκα οχτώ ημέρες βρισκόταν εκεί, ανάμεσα στις καλαμιές του βάλτου, στον κάμπο Ευηνοχωρίου. Το άψυχο σώμα του Μπάμπη Κούτσικου αλλά και το σημείο που εντοπίστηκε, θα δώσουν απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα της δολοφονίας.

Εκεί επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών. Μάλιστα, από σήμερα το πρωί, εξιδεικευμένη ομάδα ναρκαλιευτών του Στρατού, έχοντας μαζί τους και ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλου θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν στη βαλτώδη περιοχή που βρέθηκε το πτώμα του άτυχου Μπάμπη, την καραμπίνα με την οποία εκτελέστηκε αλλά και το κινητό του τηλέφωνο.

Τον πυροβολήσαν από μπροστά με μία σφαίρα

Το πτώμα του νεαρού βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας υστέρα από 18 24ωρα. Εντοπίστηκε σε αυλάκι, κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας, ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Το θύμα ήταν σε προχωρημένη σήψη και αναγνωρίστηκε από την αδελφή του Χριστίνα από τα ρούχα που φορούσε, όταν τα ίχνη του χάθηκαν στις 4 Γενάρη.

«Δε θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα που είδα», είπε συντετριμμένη.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δε θα γίνει σήμερα η κηδεία του 31χρονου, καθώς αναμένεται η πλήρης ταυτοποίησή του με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του DNA. Αφού αυτά βγουν, η σορός θα επιστραφεί στην οικογένεια για να πραγματοποιηθεί η ταφή, πιθανότερα αύριο.

«Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ απίθανο και δε θα εκπλαγώ αν έχουμε και άλλα εντάλματα και συλλήψεις, το θεωρώ δύσκολο να μην υπήρξε συνεργός», ανέφερε ο Γιώργος Τσούκαλης.

Ο Μπάμπης είδε τον δολοφόνο του

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, η δολοφονία έγινε την Πέμπτη 4 Ιανουάριου, λίγη ώρα μετά τις 21.00 το βράδυ.

Από την αυτοψία των αστυνομικών, φαίνεται ότι ο Μπάμπης προσπάθησε να κρυφτεί από τον δολοφόνο του μέσα στις καλαμιές. Εκεί, όπως φαίνεται, τον εντόπισε ο δράστης γονατισμένο, τον πυροβόλησε και άφησε το πτώμα στο ίδιο σημείο.

«Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό. Είχε πυροβοληθεί πλάγια αριστερά, να δούμε αν ήταν από πάνω προς κάτω ή αν ήταν ευθεία βολή. Αν είναι από πάνω προς τα κάτω σημαίνει ότι ήταν σκυμμένος, ίσως δηλαδή να τον κυνήγησε ο δολοφόνος του και να προσπάθησε να κρυφτεί», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Τον σκότωσαν με σκάγια για αγριογούρουνα

Ο 30χρονος δολοφονήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο Μπάμπης φέρεται να δέχτηκε έναν πυροβολισμό από φυσίγγιο διασποράς που χρησιμοποιείται για κυνήγι αγριογούρουνου. Από την εξέταση φαίνεται ότι η πύλη εισόδου είναι η πρόσθια ωμοπλάτη και η πύλη εξόδου η πλάτη του θύματος. Στο άψυχο σώμα του Μπάμπη εντοπίστηκαν τουλάχιστον 10 σκάγια.

Ο 30χρονος δέχτηκε τη φονική βολή πλαγιομετωπικά με τα σκάγια να του προκαλούν πολλαπλά τραύματα. Φαίνεται ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Το σημείο που βρέθηκε το πτώμα είναι ερημικό, μακριά από σπίτια. Στην περιοχή βρίσκονται ορυζώνες και καλαμιές, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση των αυτοκινήτων. Είναι κοντά στο σημείο που χάθηκε το σήμα του 50χρονου και κοντά στο σημείο που χάθηκε για πάντα το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του άτυχου Μπάμπη.

«Θυμήθηκε» ξαφνικά ο κρεοπώλης

Ο 50χρονος κρεοπώλης, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον 31χρονο, τη Δευτέρα, εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών, προφυλακίστηκε. Όλοι περιμένουν να πει μια λέξη, εκείνος όμως κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, δήλωσε στην ανακρίτρια μετανιωμένος που από την αρχή δεν είπε για όλα την αλήθεια.

Ερώτηση: Για ποιον λόγο στους αστυνομικούς είπατε ότι αφήσατε τον Μπάμπη στον κόμβο ΤΕΙ;

Απάντηση: Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που έκανα και το μετανιώνω που δεν το είπα από την αρχή. Οι αστυνομικοί δε μου είπαν ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί και για αυτό εγώ δεν το θεώρησα σημαντικό.

Όταν ο κρεοπώλης εξετάστηκε από την αστυνομία και αφού είχε εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του, όχι στο ΤΕΙ αλλά προς το Ευηνοχώρι, είχε ισχυριστεί πως έκανε χρήση ουσιών και δε θυμάται. Τη Δευτέρα όμως στην ανακρίτρια άλλαξε και αυτόν τον ισχυρισμό.

«Όχι, δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Το είπα αυτό στους αστυνομικούς από την πίεση που ένοιωσα για να σταματήσουν τις ερωτήσεις», είπε ο κρεοπώλης.

Σήμερα η οικογένεια θα παραλάβει τη σορό του Μπάμπη Κούτσικου για να πουν το τελευταίο αντίο στην κηδεία του που θα γίνει στο Μεσολόγγι.

Η πρώτη αντίδραση του κρεοπώλη στο γραφείο της ανακρίτριας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, που βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στα κρατητήρια της Πάτρας, είχε την πρώτη, ουσιαστικά, αντίδραση από την ώρα που βρέθηκε το πτώμα του φίλου του και ολοκληρώθηκε η κατάθεσή του στις δικαστικές αρχές.

Εμμένει στην άποψή του ότι είναι αθώος, λέγοντας στους αστυνομικούς πως: «έχω καθαρά χέρια. Δεν έκανα εγώ το έγκλημα». Αμίλητος παρέμεινε και όταν του ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε η σορός του 31χρονου.

To ρεπορτάζ από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook