«Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία, οπότε τώρα δεν έχει νόημα ούτε να καθόμαστε να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες, ούτε να κλαίμε την μοίρα μας για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε....»

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (28/1) χωρίς τους Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοβ την Άλμπα Βερολίνου, ενώ είναι πιθανό να μην αγωνιστεί και ο Φίλιπ Πετρούσεβ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να ασχολούνται με δικαιολογίες:

«Να είμαστε ειλικρινείς, από την αρχή της χρονιάς έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές αλχημείες, με αδόκιμα σχήματα. Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχει έρθει ο Μόουζες, ένα νέο παιδί, για να μας βοηθήσει, αλλά να τον βοηθήσουμε κι εμείς να νιώσει άνετα, να ενταχθεί στην ομάδα και να μας βοηθήσει και αυτός όσο πιο πολύ μπορεί.

Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία, οπότε τώρα δεν έχει νόημα ούτε να καθόμαστε να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες, ούτε να κλαίμε την μοίρα μας για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Η ουσία είναι μέσα στο παρκέ και εκεί πρέπει να ανταπεξέλθουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Η ουσία είναι η ομάδα να κερδίζει και όλοι μαζί να πετυχαίνουμε. Όταν πετυχαίνουμε όλοι είμαστε χαρούμενοι και δείχνουμε ωραίοι. Όταν κάτι δεν πάει καλά, όλοι είμαστε αποτυχημένοι και όλους μας θεωρούν κακούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα του αθλητή και αυτός είναι και ο πρωταθλητισμός.

Δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στο παρκέ και να διεκδικούμε την νίκη, όχι τα ατομικά στατιστικά. Και, καλώς ή κακώς, αυτή είναι μία κατάσταση που επικρατεί πολύ τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στα αθλήματα. Σαν να περνάει πιο πολύ το ατομικό στατιστικό από το ομαδικό, σε ένα άθλημα που είναι αμιγώς ομαδικό και θα έπρεπε να στηριζόμαστε μόνο σε αυτό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook