«Είμαστε δεκτικοί να ακούσουμε αυτό που λένε οι νέοι γονείς και να εξαντλήσουμε τον προϋπολογισμό για να υποστηριχθεί κάθε νέος γονιός».

Η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς.

Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών, με τις διαρκείς ανατιμήσεις να «εκτροχιάζουν» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Δυσβάστακτα φαίνονται να είναι κυρίως τα πάγια μηνιαία έξοδα ενός μωρού με τους νέους γονείς να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα απολύτως απαραίτητα.

Η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μίλησε για τα μέτρα που έχει λάβει το κράτος για τους νέους γονείς.

«Αν δείτε τα τελευταία χρόνια υπήρχε μείωση των γεννήσεων. Από το 21’ μέχρι το 23’ υπήρχε μείωση 10%. Τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί μετρά που ανέρχονται στα 800 εκατομμύρια. Περιμένουμε τα πλαφόν στο βρεφικό γάλα αλλά έχουμε ήδη καταργήσει τον φόρο γονικών παροχών σε συγγενείς πρώτου βαθμού και έχει επεκταθεί το επίδομα μητρότητας και στον ιδιωτικό τομέα. Το υπουργείο δίνει επίδομα παιδιού σε πάνω από 750.000 δικαιούχοι. Είμαστε δεκτικοί να ακούσουμε αυτό που λένε οι νέοι γονείς και να εξαντλήσουμε τον προϋπολογισμό για να υποστηριχθεί κάθε νέος γονιός».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook