Κινητοποίηση της Αστυνομίας έξω από τα λαγούμια όπου ζούν σε άθλιες συνθήκες η οικογένεια με τα ανήλικα παιδιά. Βρέθηκε μόνο ο πατέρας και ο 15χρονος γιός του.

Ένταση στην ορεινή Κορινθία καθώς από το πρωί είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικής λειτουργού για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών, ανάμεσα τους κι ένα βρέφος, τα οποία όπως δήλωσε ο 47χρονος πατέρας τους δεν πηγαίνουν σχολείο.

Οι έρευνες της Αστυνομίας γίνονται μετά από εισαγγελική εντολή και ο 47χρονος πατέρας αντέδρασε βίαια στην παρουσία των αστυνομικών με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Όπως έγινε γνωστό στο λαγούμι – σπηλιά που ζεί εδώ και χρόνια η οικογένεια με τα πέντε ανήλικα παιδιά καθώς και μια ακόμη γυναίκα που είναι έγκυος, δεν βρέθηκε παρά μόνο ο πατέρας και ο 15χρονος γιός του. Ο 47χρονος πατέρας δεν αποκαλύπτει που έχουν φυγαδευτεί τα υπόλοιπα παιδιά και οι δύο γυναίκες, η μητέρα της οικογένειας και άλλη μία φιλοξενουμένη , που είναι και οι δύοι έγκυες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ: «Οι εισαγγελικές αρχές έχουν κινήσει τις διαδικασίες για να αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς και να πάνε σε κοινωνικές δομές και θα γίνει προσαγωγή του 47χρονου», πρόσθεσε.

Δικηγόρος 47χρονου: Δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα
«Έχω επικοινωνήσει εδώ και δύο ημέρες με τον εντολέα μου. Δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα. Το μόνο που έχω συνεννοηθεί με τον Διοικητή είναι ότι θα υπογράψει για το ανήλικο τέκνο του ένα έγγραφο, για το οποίο ο Εισαγγελέας διέταξε την επείγουσα προκαταρκτική» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Δεκατιανοί» με τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη, ο δικηγόρος του 47χρονου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

«Έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος από το Μονομελές Αυτόφωρο για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την κατοχή των όπλων. Και εγώ και ο εντολέας μου υποστηρίζουμε ότι δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα και αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσες δυνάμεις της αστυνομίας», πρόσθεσε.

«Τα παιδιά τα φροντίζει και εκείνος και η σύζυγός του, χωρίς καμία παρέμβαση του κράτους, δεν υπάρχει καμία παραμέληση ανηλίκου», υποστήριξε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Βρήκαμε αυτόν τον άνθρωπο να του φορτώσουμε κατηγορίες επειδή κυνήγησε έναν λαθροκυνηγό», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν θα αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών από τον 47χρονο άνδρα, ο κ. Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι « δεν μπορεί με τη συναίνεση του ανηλίκου, εάν δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του, να αφαιρεθεί καμία επιμέλεια»

Η εισαγγελική έρευνα
Χτες ο εισαγγελέας Κορίνθου διέταξη τη διενέργεια επείγουσας προανάκρισης για την υπόθεση των Παλαιοχριστιανών, που ζουν στο λαγούμι – σπηλιά 30 μέτρων που έσκαψαν οι ίδιοι στην ορεινή Κορινθία.

Η Εισαγγελία Κορίνθου, στο πλαίσιο της έρευνας έδωσε εντολή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου να διερευνήσουν εάν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και εάν ο τρόπος ζωής τους τα εκθέτει σε κινδύνους.

O εισαγγελέας ζητεί επίσης να διερευνηθεί ο ακριβής αριθμός των ανήλικων παιδιών που μένουν στις σπηλιές και οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά παράλληλα να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Στο σημείο που ζεί η οικογένεια μέσα στην σπηλιά δεν υπάρχει νερό και ρεύμα, ούτε τουαλέτα και στην οικογένεια εκτός από τα ανήλικα παιδιά, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών, υπάρχει ένα βρέφος και δύο εγκυμονούσες.

Tα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο όπως έχει παραδεχτεί ο πατέρας, ενώ είναι κατά του εμβολιασμού και των φαρμάκων λέγοντας ότι εμπιστεύεται τα βότανα!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook