Ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο ζητάει την παραδειγματική του τιμωρία του τραγουδιστή υποστηρίζοντας ότι φταίε για το δυστύχημα.

Το βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το LIVE NEWS δείχνει πως προκλήθηκε το θανατηφόρο τροχαίο επί της Δεκελείας, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 19χρονο παιδί και να τραυματιστεί σοβαρά ένας συνομήλικος φίλος του.

Πώς το τζιπ που οδηγούσε ο τραγουδιστής Γιάννης Ξανθόπουλος βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο των δύο νεαρών.

Ειδικοί αναλύουν τις εικόνες στο LIVE NEWS και εστιάζουν στην ταχύτητα του τζιπ, με τον οδηγό που σε αυτό το σημείο παραβίασε το «STOP» και μπήκε από την οδό Γεμιστού στη Δεκελείας να έχει ήδη ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για 68χρονο που φέρεται να ήταν στο αυτοκίνητο με τη γυναίκα του.

O Γιάννης Ξανθόπουλος που χθες πήρε εξιτήριο παραμένει σοκαρισμένος και παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Την τιμωρία του τραγουδιστή ζητά ο πατέρας του 19χρονου.

Ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε ζητάει την παραδειγματική του τιμωρία

«Δεν υπάρχει πιο άδικα από το να φύγει ένας τίμιος άνθρωπος, να πάει πέντε ώρες στη δουλειά του και να φύγει έτσι. Έχω μάθει ότι φταίει ο τραγουδιστής. Όχι φταίει… Παρά φταίει! Γρήγορα, με ταχύτητα. Χωρίς φρένα, έπεσε και έφαγε σχεδόν δύο ζωές».

Η στιγμή που το όχημα του οδηγού που αναζητείται παραβιάζει το STOP και μπαίνει στη Δεκελείας, είναι η στιγμή που ο Γιάννης Ξανθόπουλος στρίβει το τιμόνι αριστερά, ενστικτωδώς, όπως έχει αναφέρει, και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα.

Λίγα μόνο μέτρα παρακάτω θα συγκρουστεί με το όχημα που επέβαιναν οι δύο 19χρονοι. Ο ένας τραυματίζεται σοβαρά, αλλά ο δεύτερος αφήνει την τελευταία του πνοή επί τόπου.

«Πώς δεν είχε όνειρα; Δεν είχε όνειρα ένα παιδί 19 χρονών; Βέβαια θα κινηθούμε νομικά. Δεν έφαγαν έναν άνθρωπο; Και για τα σκυλιά κινούνται νομικά. Θέλουμε να πάρουν την τιμωρία τους, αυτό που τους αξίζει».

Ειδικοί που είδαν τις εικόνες, εκτιμούν την ταχύτητα στο τζιπ του τραγουδιστή κοντά στα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Φαίνεται να πατάει φρένο, χωρίς όμως να μπορεί να επαναφέρει το όχημα στο σωστό ρεύμα, πριν τη σύγκρουση.

Ο 19χρονος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και στο πλευρό του, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η μητέρα του.

Η οικογένεια του θύματος είναι αποφασισμένη να κινηθεί νομικά. Ζητάει να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας και να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για το δυστύχημα.

Σοκαρισμένος παραμένει ο τραγουδιστής
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο Γιάννης Ξανθόπουλος σταμάτησε αμέσως στο σημείο του δυστυχήματος και παρά τον τραυματισμό του, προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσουν στην περιοχή ασθενοφόρα.

Ο 24χρονος που έγινε γνωστός πριν από 8 χρόνια, όταν συμμετείχε σε μουσικό τηλεπαιχνίδι, αγωνιά για την κατάσταση του τραυματία και όπως αναφέρουν στενοί συγγενείς του, παραμένει σοκαρισμένος από το δυστύχημα και συντετριμμένος από τον θάνατο του 19χρονου.

Στο πλευρό του Γιάννη Ξανθόπουλου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή και μια σειρά από συνάδελφοί του, που τα προηγούμενα χρόνια συνεργάστηκαν μαζί του.

Από την πρώτη στιγμή ο 24χρονος καλλιτέχνης δηλώνει στη διάθεση των αρχών που ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Τα βλέμματα όλων βρίσκονται στραμμένα τόσο στην οικογένεια που θρηνεί το χαμό του παιδιού της, όσο και στους γονείς του 19χρονου τραυματία που αγωνιούν.

Οι έρευνες για το θανατηφόρο τροχαίο συνεχίζονται με τον 68χρονο οδηγό που παραβίασε το STOP να παρουσιάζεται αργά χθες το βράδυ στην αστυνομία, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook