«Προφανώς έχουν γίνει λάθη», είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ για τον χειρισμό των αστυνομικών στην υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντρο φο της .

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες γύρω από τις συνθήκες που τελέστηκε αυτή η δολοφονία – γυναικοκτονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφο της λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και ενώ είχε ζητήσει βοήθεια γιατί φοβόταν τον 39χρονο.

Πολλά ερωτηματικά εγείρονται για την συμπεριφορά των αστυνομικών που τεθεί υπό έρευνα, την ώρα μάλιστα που αποκαλύφθηκε ότι στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων υπήρχε περιπολικό αλλά δεν το κάλεσαν για να πάει την 28χρονη σπίτι της , όπως είχε ζητήσει, κα΄τι που θα είχε αποτρέψει τη δολοφονία της.

«Προφανώς όταν μια κοπέλα δολοφονείται με τόσο άγριο τρόπο έξω από ένα αστυνομικό τμήμα νομίζω ότι η εικόνα, όσο ακριβώς σοκάρει εσάς, σοκάρει και εμάς στην Ελληνική Αστυνομία, με το πτώμα της κοπέλας έξω ακριβώς από την σκοπιά του τμήματος. Γι’ αυτό ακριβώς άμεσα διατάχθηκε έρευνα γιατί προφανώς και δεν έγιναν σωστά κάποιες ενέργειες, προφανώς και έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις τις οποίες πρέπει να βρούμε», λέει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου στο MEGA.

«Δεν ξέρουμε καν αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που ακολουθείτε στις περιπτώσεις που έρχεται ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας να καταγγείλει ένα περιστατικό. (…) Δουλειά του αστυνομικού είναι να αντιληφθεί τον κίνδυνο που μπορεί να διατρέχει ένας πολίτης, τον κίνδυνο που μπορεί να υπάρχει για την ανθρώπινη ζωή και να κάνει ένα βήμα παρακάτω και να προσπεράσει ίσως και κάποιες εσωτερικές διαδικασίες της Αστυνομίας. Θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πώς έπραξαν εκείνο το βράδυ οι αστυνομικοί».

Όπως λέει η ίδια:
«Αυτό που συνέβη στο αστυνομικό τμήμα, δεν είναι η εικόνα της αστυνομίας και το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας. Εδώ το λάθος δεν είναι ότι δεν υπήρχε περιπολικό, φυσικά και υπήρχε διαθέσιμη περιπολία. Δεν ενημερώθηκε όμως από τους αστυνομικούς. Κατανοώ απόλυτα τι προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός της Αστυνομίας, όμως έπρεπε να εκτιμηθεί ο κίνδυνος για τη ζωή, είναι το υπέρτατο αγαθό και ναι, σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να παραβιάζεται ο εσωτερικός κανονισμός για να προστατεύσουμε έναν άνθρωπο».
«Ελέγχονται όλοι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο τμήμα για το τι ενέργειες έκαναν ώστε να προστατεύσουν αυτήν την κοπέλα. Ο λάθος χειρισμός από ένα αστυνομικό τμήμα, δεν πρέπει να αφήνει την αίσθηση στις γυναίκες ότι δεν πρέπει να καταγγείλουν. Είναι χιλιάδες οι γυναίκες που εμπιστεύονται την αστυνομία, φεύγουν από τον κακοποιήτη τους και γλιτώνουν από τα χέρια του», συμπληρώνει.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας μίλησε και στον ΣΚΑΙ

Ο 39χρονος παρακολουθούσε το σπίτι του θύματος λίγο πριν τη δολοφονία

Οι φόβοι της 28χρονης γυναίκας , όπως δυστυχώς αποδείχτηκε ήταν βάσιμοι καθώς όπως αποκάλυψε το MEGA ο 39χρονος της είχε στήσει καρτέρι όπως φαίνετια και στο βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φώς της δημοσιότητας.
Το βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA δείχνει τον γυναικοκτόνο να παρακολουθεί το σπίτι της 28χρονης λίγο πριν προβεί στη δολοφονία της έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Η ώρα είναι 21:30 το βράδυ της Δευτέρας, έξω από την πολυκατοικία στους Αγίους Αναργύρους, όπου έμενε το 28χρονο θύμα τους τελευταίους δύο μήνες.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, φαίνεται ο δράστης πάνω στη μοτοσικλέτα του να περιτριγυρίζει την πολυκατοικία όπου έμενε η 28χρονη. Πάνω του έχει το μαχαίρι με το οποίο της στέρησε τη ζωή.

Η 28χρονη επέστρεψε στο σπίτι της μαζί με ένα φίλο της και μόλις είδε τον πρώην σύντροφό της, πήγε στο Α.Τ. της περιοχής, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι την παρακολουθεί.

Εκεί ο δράστης στάθμευσε 50 μ. από το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος και μόλις η 28χρονη εξήλθε από αυτό, την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, ενώ το θύμα εκείνη τη στιγμή επικοινωνούσε με την Άμεση Δράση.

Τα πρώτα λόγια του 39χρονου στους αστυνομικούς
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 39χρονου γυναικοκτόνου στους αστυνομικούς όταν συνελήφθη:
«Δεν είμαι καλά, να με πάτε στο ψυχιατρείο», φέρεται να είπε ο 39χρονος.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook