Στη Λάρισα καθαρίζουν φρεάτια και κάνουν αναχώματα με άμμο, ενώ ήχησε το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου για την κακοκαιρία, που ξεκινά σε λίγες ώρες σύμφωνα με την ΕΜΥ

«Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/4/2024 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/4/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα από το 112.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΜΥ αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία. Μάλιστα, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται ήδη στη Λάρισα, καθώς συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο εν μέσω των προειδοποιήσεων της ΕΜΥ.

Κικίλιας : «Η Θεσσαλία μας ανησυχεί, είναι ήδη επιβαρυμένη και ταλαιπωρημένη»
«Μας ανησυχεί πιο πολύ η Θεσσαλία, διότι το πεδίο της είναι επιβαρυμένο από την τελευταία καταστροφή» υπογράμμισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας από τη Λάρισα, όπου παραβρέθηκε για την σύσκεψη του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή.

«Είμαστε όλοι εδώ. Για μία ακόμη φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο. Δεν είναι της τάξης των φαινομένων που αντιμετωπίσαμε πριν μερικούς μήνες, όμως προφανώς γίνεται σε ένα πεδίο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο» σημείωσε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.

Ο Βασίλης Κικίλιας  γνωστοποίησε πως θα μείνει στη Λάρισα όλο το βράδυ, μέχρι κι αύριο. «Ζήτησα να είμαστε σε διασπορά όλη τη νύχτα για να παρακολουθήσουμε ανά περιοχή της Θεσσαλίας το φαινόμενο. Η επαγρύπνηση πρέπει να υπάρχει. Καλό είναι για αυτές τις βραδινές ώρες να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας. Είναι σημαντικό το ότι εργαζόμαστε όλοι μαζί» συμπλήρωσε.

Από πλευράς του ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας τόνισε πως «είμαστε σε ετοιμότητα. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι η Θεσσαλία είναι ήδη επιβαρυμένη. Το παρακολουθούμε κι είμαστε επί ποδός. Θα είμαστε σε επιφυλακή μέχρι το φαινόμενο να λήξει».

Καθαρίζουν τα φρεάτια στη Λάρισα από το πρωί ενόψει κακοκαιρίας – Κάτοικοι σε συνοικίες θωρακίζουν τα σπίτια με τσουβάλια άμμου
Συναγερμός για την επερχόμενη κακοκαιρία, έχει σημάνει στην ήδη ταλαιπωρημένη Θεσσαλία, μετά τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, ότι θα δεχτεί απόψε τεράστιες ποσότητες νερού. Ήδη από το πρω’ι τα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν τα φρεάτια.

Στη συνοικία της Νέας Σμύρνης και σε άλλες συνοικίες κάτοικοι προετοιμάζονται έχοντας προμηθευτεί με τσουβάλια με άμμο και κάνοντας αναχώματα γοα να σταματήσουν τα νερά της βροχής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook