Χρυσοχοΐδης: Έχουμε 50% αύξηση στις συλλήψεις ανηλίκων – Αυστηροποίηση των ποινών για τους γονείς (βίντεο)
«Όταν κάποιος παραμελεί με τρόπο επιδεικτικά ακραίο τη φροντίδα ενός παιδιού, νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν συνέπειες», είπε αναφερόμενος στις ευθύνες των γονιών.
Για τα βίαια περιστατικά ανηλίκων, μίλησε στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή Σήμερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν είναι ένα αστυνομικό θέμα, αλλά ένα κοινωνικό ζήτημα.
Έχουμε 50% αύξηση στις συλλήψεις ανηλίκων
Υπογράμμισε πως δεν έχουμε έξαρση αλλά μία μείωση στα περιστατικά. Ωστόσο, υπάρχει αύξηση των συλλήψεων. Όπως ανέφερε ο υπουργός, το 2023 η αστυνομία συνέλαβε 6.150 περίπου ανήλικους δράστες, ενώ το 2024 σχεδόν 9.000 (8.978), δηλαδή περίπου 50% αύξηση, ενώ τα περιστατικά είναι περίπου 20% λιγότερα.
«Πρέπει να δούμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη, οι γονείς, όπως και όλη η κοινωνία» και πρόσθεσε πως αυτά δεν γίνονται ξαφνικά.
«Δεν εμφανίζεται ξαφνικά ένα παραβατικό παιδί, Το παιδί το παραβατικό έχει μία ιστορία πίσω του. Έχουν γίνει καταγγελίες στο σχολείο, στη γειτονιά αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει διαχείριση και κάποια στιγμή αυτό θα εκραγεί», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Πολλοί γονείς μαθαίνω ότι νιώθουν και μία περηφάνια που το παιδί έχει αυτές τις ικανότητες να δέρνει ή να κακοποιεί άλλα παιδιά. Θέλω να πω ότι όλα αυτά συνδέονται με ένα ιστορικό, με την οικογένεια, τους γονείς, την ανοχή που δείχνουν οι γονείς στην παραβατικότητα και ούτω καθεξής.»
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε ειδικά στην περιοχή της Γλυφάδας για την οποία είπε ότι «έχουμε πολλά προβλήματα με 3.000-4.000 παιδιά που μαζεύονται σε πλατείες. Εκεί υπάρχει και ένστολη και χωρίς στολή παρουσία, εκεί υπάρχει διάλογος αστυνομικών με παιδιά, δημιουργούνται σχέσεις, αντλούνται πληροφορίες».
Ωστόσο κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αυτό που πρέπει να γίνει είναι «να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών για τους γονείς και για τα παιδιά μια ποινική διαχείριση που αρμόζει σε παιδιά, Είναι δύσκολο αυτό, να κλείσεις ένα παιδί σε αναμορφωτήριο. Όταν κάποιος παραμελεί με τρόπο επιδεικτικά ακραίο τη φροντίδα ενός παιδιού, νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν συνέπειες».
Ολες οι Ειδήσεις
- Χριστίνα Μπόμπα – Σάκης Τανιμανίδης: Το θρίλερ στον αέρα για Παρίσι – «Είμαστε ζωντανοί» (βίντεο)
- Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Στη φυλακή ο πρώην διαιτητής Παπαπέτρου για τους στημένους αγώνες – «Αποταμιεύσεις από τη διαιτησία και τη δουλειά μου στο δασαρχείο», είπε για τις 820.000 που βρέθηκαν σπίτι του
- Ιορδανία: Βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία – Οι πιστοί έτρεχαν έντρομοι
- Βαγγέλης Τσάπας: Αυτοαποκαλύφθηκε τηλεοπτικά, ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης των στημένων αγώνων –
- Pizza Fan: Βήμα- βήμα η απάτη με τις «αποδείξεις – κέρασμα» που εξαφάνιζαν τις εισπράξεις – Σε «τούβλα» με ευρώ το 1,1 εκατ. στην κρύπτη του ιδιοκτήτη – “Εκρυψαν” πάνω από 150 εκατ. (βίντεο)
- Pizza Fan: Κλειστά από χθες όλα τα καταστήματα – Αγωνία για 2.500 υπαλλήλους (βίντεο)
- Στημένοι αγώνες μπάσκετ: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας θα δηλώσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης – Θα καταθέσει τον ανακριτή για τα «εκδικητικά σφυρίγματα»
- Άννα Πρέλεβιτς: Έχω καταλήξει ότι είναι καλύτερα να μην σχολιάζουμε τα σώματα των γυναικών μετά τη γέννα (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook