Νεκρός σε ένα φριχτό τροχαίο ο επιθετικός της Λίβερπουλ, θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα, 28 χρόνων, σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία Το αυτοκίνητο, μία Lamborghini βγήκε από τον δρόμο ενώ προσπερνούσε ένα άλλο αυτοκίνητο, έσκασε το λάστιχο , εξετράπη και τυλίχτηκε στις φλόγες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Ο αδελφός του, Αντρέ Σίλβα, που ήταν συνοδηγός σκοτώθηκε επίσης στο ατύχημα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ισπανίας επιβεβαίωσε, σε επικοινωνία με το BBC, τον θάνατο του Ζότα και του αδελφού του, Αντρέ Σίλβα.

Στην ίδια ενημέρωση, οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν τις πρώτες πληροφορίες για την αιτία του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή του Πορτογάλου διεθνή ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ.

«Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι το αυτοκίνητο, μια Lamborghini, ενεπλάκη σε τροχαίο και βγήκε από τον δρόμο λόγω σκάσιμου ελαστικού κατά την προσπέραση. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 00:30 [ώρα Πορτογαλίας], στο δήμο Cernadilla, στην επαρχία Θαμόρα. Το αυτοκίνητο πήρε φωτιά και οι δύο επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Βίντεο από το σημείο της τραγωδίας

Το ατύχημα συνέβη μόλις δύο εβδομάδες μετά τον γάμο του Ντιόγκο Zότα με τhn μακροχρόνιa σύντροφό του Ρούτε Καρντόσο, ο οποίος έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου.To ζευγάρι από τη σχέση του έχει αποκτήσει τρία παιδιά: Ένα 7 μηνών, ένα άλλο δύο ετών και το μεγαλύτερο τεσσάρων ετών.

Ο Ντιόγκο Ζότα πήρε μεταγραφή για την Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2020, όταν οι «ρεντς» τον απέκτησαν έναντι 44,7 εκατομμυρίων ευρώ από την Γουλβς. Έκτοτε πραγματοποίησε 182 εμφανίσεις με την ομάδα, σκοράροντας 65 γκολ και μοιράζοντας 26 ασίστ .

Σε αυτό το διάστημα, έχει κατακτήσει τρεις τίτλους με τον σύλλογο: έναν πρωτάθλημα της Premier League (2024-25), ένα Κυπέλλου Αγγλίας (2021-22) και ένα Λιγκ Καπ (2021-22).

Ο Πορτογάλος διεθνής αγωνίστηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Ατλέτικο Μαδρίτης . Οι «ερυθρόλευκοι» τον απέκτησαν από την Πάσος Φερέιρα το 2016 έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ . Σκόραρε σε φιλικό αγώνα με 2-0 εναντίον της Κροτόνε , αλλά δεν έκανε ποτέ το επίσημο ντεμπούτο του. Το ίδιο καλοκαίρι , πήγε δανεικός στην Πόρτο. Στη συνέχεια, επίσης δανεικός, πήγε στη Γουλβερχάμπτον πριν φύγει για μόνιμη μεταγραφή το 2018 έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ.

«Μια θλιβερή μέρα για το ποδόσφαιρο»
Είναι μια θλιβερή μέρα για το ποδόσφαιρο, λέει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός. «Η είδηση του θανάτου του Ντιόγκο Ζότα, ενός αθλητή που τίμησε πολύ το όνομα της Πορτογαλίας, και του αδελφού του είναι απροσδόκητη και τραγική», λέει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρο. Ο πρωθυπουργός εκφράζει τα «βαθιά του συλλυπητήρια» στην οικογένεια των αδελφών σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι μια θλιβερή μέρα για το ποδόσφαιρο και για τον εθνικό και διεθνή αθλητισμό», προσθέτει

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας δήλωσε «συντετριμμένη» στο άκουσμα του θανάτου του Ζότα
Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου Lisa Nandy

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις