Ο εισαγγελέας διέταξε να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πήρε εξιτήριο από το ψυχιατρείο τον περασμένο Ιούνιο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.

Την ερχόμενη Τρίτη θα απολογηθεί ο 40χρονος Αλβανός ο οποίος δολοφόνησε άγρια με μαχαίρι την 36χρονη σύζυγο του μέσα στο σπίτι τους στην οδό Κωνσταντά, στον Βόλο, μπροστά στα μάτια των τεσσάρων παιδιών του , ηλικίας από 6 έως 18 ετών.
Με σκυμμένο το κεφάλι, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε σήμερα στις 11:30 το πρωί στον Εισαγγελέα Βόλου ο 40χρονος Αλβανός που έχει ισχυριστεί ότι δολοφόνησε την σύζυγο του επειδή τον απατούσε.

Τη στιγμή που έφτασε στα δικαστήρια, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν «Γιατί το έκανες;» και αν το έχει μετανιώσει, ωστόσο εκείνος παρέμεινε σιωπηλός και με κατεβασμένο το κεφάλι. Μάλιστα μέσα στα δικαστήρια συνάντησε την 18χρονη κόρη του, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες είπε: «Θόλωσα δεν ήθελα να το κάνω».

Από τον εισαγγελέα του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά θύματος ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνέχεια έλαβε προθεσμία από την Ανακριτή για να απολογηθεί την Τρίτη στις 10:00.

Παράλληλα, η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας για τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του ζεύγους, προκειμένου να εξεταστεί σε ποιο περιβάλλον θα πρέπει να μεγαλώσουν. Μέχρι στιγμής, τα παιδιά φιλοξενούνται από συγγενείς της αδικοχαμένης μητέρας τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στο γεγονός ότι ο δράστης, που φέρεται να είναι χρήστης ναρκωτικών, είχε νοσηλευθεί τον περασμένο Ιούνιο σε ψυχιατρική κλινική μετά από απόπειρα αυτοκτονίας. Οι δικαστικές αρχές θα ερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες αφέθηκε ελεύθερος μετά τη νοσηλεία, καθώς και αν υπήρξαν παραλείψεις που ενδεχομένως συνέβαλαν στην τραγική κατάληξη.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τον Βόλο και ολόκληρη τη χώρα, με την κοινωνία να αναμένει απαντήσεις τόσο για το έγκλημα όσο και για την τύχη των παιδιών που έμειναν πίσω.

Ο δράστης μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκε
Μετά τη δολοφονία της 36χρονης γυναίκας, ο συζυγοκτόνος κρύφτηκε για πάνω από 24 ώρες, σε ένα οικόπεδο κοντά στο σπίτι του, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη.

Ωστόσο, εντοπίστηκε κρυμμένος μέσα σε χόρτα οικοπέδου, περίπου 200 μέτρα μακριά από το σπίτι του, σε ένα παλιό πάρκινγκ.

Αυτόπτες μάρτυρες και περίοικοι ανέφεραν ότι κατά την σύλληψή του φώναζε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τη γυναίκα του επειδή τον απατούσε. «Καλά της έκανα. Αυτό της άξιζε. Δεν μετανιώνω για τίποτα», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του 40χρονου δολοφόνου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook