Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αποσύρει το άρθρο 74 που αφορά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων καθαριότητας των Δήμων διερωτώμενος παράλληλα τον λόγο που ο βουλευτής επέλεξε να επαναλάβει ένα ερώτημα που έχει ήδη απαντηθεί από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Την πρόθεση του να συνεχίσει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής που ξεκίνησε επί των ημερών της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη με θέμα: «Διαιώνιση της επισφάλειας για τους διορισθέντες δημοτικούς υπαλλήλους με την προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ» στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

«Δεν ξέρω εάν υποθέτετε ότι υπάρχει κυβερνητική αλλαγή γιατί δεν υπάρχει. Υπάρχει αλλαγή στο πρόσωπο ενός υπουργού αλλά όπως κατ΄ επανάληψη έχω πει υπάρχει συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής. Η απάντηση μου λοιπόν είναι ότι δεν θα αποσύρω το άρθρο 74 για τους λόγους που σας έχει εξηγήσει ο κ. Λιβάνιος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης συμπλήρωσε ότι «μπορεί να διαφωνείτε με μια κυβερνητική επιλογή αλλά δεν είναι τρόπος κοινοβουλευτικού ελέγχου να έχετε πάρει απάντηση και να επανέρχεστε γιατί δεν σας αρέσει η απάντηση που σας δίνει η κυβέρνηση. Δεν θα ερχόμαστε εδώ κάθε εβδομάδα να απαντάμε στην ίδια ερώτηση. Αν δεν σας αρέσουν οι απαντήσεις δικαίωμα σας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ζήτημα της αξιολόγησης που έθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, ο κ Βορίδης ξεκαθάρισε πως θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που ισχύουν για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου.

«Όπως αξιολογούνται όλοι έτσι θα αξιολογηθούν και αυτοί, στους ίδιους χρόνους, στις ίδιες προθεσμίες» ανέφερε χαρακτηριστικά και θέτοντας το ρητορικό ερώτημα της σύνδεσης της αξιολόγησης με τη μονιμοποίηση του προσωπικού είπε πως ασφαλώς συνδέεται με διάταξη νόμου που ισχύει από το 2007 σύμφωνα με την οποία «οι υπάλληλοι μονιμοποιούνται αυτοδικαίως με τη συμπλήρωση διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας, με εξαίρεση τους υπαλλήλους σε βάρος των οποίων έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή ή έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη ή έχει εγκριθεί πόρισμα επί ένορκης διοικητικής εξέτασης καθώς και για τους υπαλλήλους των οποίων τα ουσιαστικά προσόντα βαθμολογούνται στην έκθεση αξιολόγησης με βαθμό μικρότερο του 5». Ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε τον νόμο 4369/2016 σημειώνοντας πως δεν προβλέπεται ειδική μεταχείριση για τους υπαλλήλους ούτε κάποιο ειδικό ζήτημα το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός προέτρεψε τον κ. Αρσένη να παραμείνει εντός του πλαισίου που ορίζει ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος και της αυστηρής διαδικασίας που αυτός προβλέπει, εστιάζοντας κάθε φορά στο ερώτημα για το οποίο ζητά απάντηση και να αποφεύγει να μετατρέπει τη διαδικασία σε πεδίο γενικευμένων συζητήσεων.

«Εσείς ρωτάτε και εγώ σας απαντώ σε αυτό που με ρωτάτε. Εάν, εν τω μεταξύ, σκεφτείτε ότι θέλετε να βάλετε και άλλα ερωτήματα, λυπάμαι, θα πρέπει να καταθέσετε καινούργια ερώτηση για να απαντήσουμε στα ερωτήματα σας» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook