Οι αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν έπειτα από τηλεφώνημα ατόμου, το οποίο υποστήριξε ότι είχε στην κατοχή του ναρκωτικές ουσίες και εξέφρασε την επιθυμία να τις παραδώσει στην αστυνομία. Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας τραυματίας αστυνομικός αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Οκτωβρίου 2026, στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Ακαδημίας Πλάτωνος 107, στην περιοχή του Κολωνού με θύματα δύο αστυνομικούς και δύο πολίτες που τραυματίστηκαν.

Οι αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν έπειτα από τηλεφώνημα ατόμου, το οποίο υποστήριξε ότι είχε στην είσοδο της πολυκατοικίας υπήρχε μια βαλίτσα που περιείχε ναρκωτικές ουσίες και εξέφρασε την επιθυμία να τις παραδώσει στην αστυνομία.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών της Ασφάλειας στο σημείο για τον σχετικό έλεγχο, η βαλίτσα ανοίχτηκε και ο εκρηκτικός μηχανισμός που έκρυβε στο εσωτερικό της εξερράγη.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες, ανάμεσά τους και ο άνθρωπος που παρέδωσε τη βαλίτσα . Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του. Σύμφωνα τοLive News ο ένας εκ των αστυνομικών, που τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός και οι δύο πολίτες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις Αρχές έδωσε τα στοιχεία του και δεν φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της ΟΠΚΕ και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ εξετάζεται η υπόθεση της κατοχής και παράδοσης των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και η προέλευση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Στο μικροσκόπιο βέβαια και το κίνητρο αν πρόκειται για παγίδα θανάτου σε βάρος αστυνομικών , τρομοκρατική ενέργεια αν κρύβεται κάτι άλλο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις