Μια δοκιμασία-έκπληξη περίμενε τους δέκα διαγωνιζόμενους του «MasterChef 5», καθώς η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κέρδισε 10.000 ευρώ και ο Νίκος Σκορδάκης αποχώρησε άμεσα από τον διαγωνισμό μαγειρικής.

Ο Παύλος Χάπιλλος ήταν ο νικητής του mystery box, δηλαδή της δοκιμασίας που προβλήθηκε στο επεισόδιο της Δευτέρας (05/04) και, όπως ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο παίκτης προκρίθηκε απευθείας στο top 9 του διαγωνισμού αφού έχει ασυλία στο τεστ δημιουργικότητας.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Χάπιλλος είπε: «Περίμενα κάτι πιο σοκαριστικό, αυτό ήταν απλά εντάξει».

Η δοκιμασία του τεστ δημιουργικότητας επιφύλασσε ανατροπές στους διαγωνιζόμενους μιας και, όπως είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς, έπρεπε να φτιάξουν τρία πιάτα (ορεκτικό, κυρίως και γλυκό) σε δύο ώρες.
Στη συνέχεια, ο Πάνος Ιωαννίδης έδωσε στους συμμετέχοντες χρόνο δέκα λεπτών στην αποθήκη τροφίμων.

Η έκπληξη του Silver Award και ο προσκεκλημένος σεφ

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσε πως ο νικητής της δοκιμασίας θα κερδίσει 10.000 ευρώ, το ποσό που αναλογεί στη λεγόμενη «Silver Week» του διαγωνισμού και εκείνος με το χειρότερο πιάτο θα αποχωρήσει άμεσα από το «MasterChef 5».

Η αποθήκη τροφίμων άνοιξε εκ νέου, όποιος διαγωνιζόμενος ήθελε, μπορούσε να μην συμμετάσχει στη δοκιμασία χάνοντας έτσι το δικαίωμα του να διεκδικήσει τα 10.000 ευρώ.
Ως εκ τούτου, ο Παύλος Χάπιλλος που είχε ασυλία για τη δοκιμασία, συμμετείχε ούτως ή άλλως σε αυτήν και όχι μόνο πέρασε στο top 9 του «MasterChef 5», αλλά διεκδίκησε και τα 10.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, στην κουζίνα του διαγωνισμού μαγειρικής μπήκε ο προσκεκλημένος σεφ που δεν ήταν άλλος από τον Αθηναγόρα Κωστάκο.

Τι αποφάσισαν οι κριτές

Οι τρεις σεφ-κριτές και ο προσκεκλημένος τους δοκίμασαν τα πιάτα των παικτών και, μάλιστα, ήταν αρκετά αυστηροί στην κριτική τους.
Μάλιστα, ο Αθηναγόρας Κωστάκος είπε ότι «δοκίμασε το χειρότερο πιάτο που έχει γευτεί στη μαγειρική του καριέρα».
Νικήτρια της δοκιμασίας αναδείχθηκε η Μαργαρίτα Νικολαΐδη, η οποία προετοιμάζεται για τον γάμο της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook