Το deal με τον συμπαίκτη του στη Σεβίλλη, Βάτσλικ και η πίεση ακόμη κι απ’ τον πατέρα του έπεισαν τον Ρόνι Λόπες να πει το “ναι” στο πρέσινγκ του Ολυμπιακού. Βάζει… πλάτη και η ισπανική ομάδα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ανάγκα και Θεοί πείθονται. Όχι, ο Ρόνι Λόπες δεν κατάφερε να γίνει ένας ποδοσφαιρικός Θεός, παρότι ξεκίνησε με όλες τις προδιαγραφές. Ήταν ένα από τα πιο προικισμένα παιδιά όταν ξεκίνησε να κλωτσάει το τόπι, αλλά κάπου έχασε το δρόμο. Και τώρα η ανάγκη για ένα δυναμικό restart τον φέρνει στο δρόμο του Ολυμπιακού. Υπό άλλες συνθήκες το συγκεκριμένο όνομα δεν θα είχε περάσει από τις γραμμές του ρεπορτάζ. Στον Πειραιά, ωστόσο, αρέσουν αυτές οι -μικρές ή μεγαλύτερες- υπερβάσεις. Να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες και να προσελκύουν στο κατάλληλο timing παίκτες που για το ελληνικό πρωτάθλημα και όχι μόνο, είναι πολυτέλεια.

Κάπως έτσι έγινε πριν από τρία χρόνια με τον Βαλμπουενά, ο οποίος παραμένει “στρατηγός” και σημείο αναφοράς. Με τα μισά απ’ όσα έπαιρνε στην Τουρκία κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους οι “ερυθρόλευκοι”. Κατάφεραν να κάνουν κίνηση-ματ με τον Ποντένσε, λόγω της ρήξης στις σχέσεις του με τη Σπόρτινγκ, τον “άρπαξαν”, τον ανέδειξαν και πλέον λάμπει στα γήπεδα της “Πρέμιερ Λιγκ” με τη Γουλβς. Το ίδιο έξυπνα κινήθηκαν στην περίπτωση του Σεμέδο. Τον βρήκαν στα κάτω του, “τσακισμένο” από μια προσωπική περιπέτεια, του άνοιξαν την πόρτα, εκείνος είδε την ευκαιρία και τώρα η αξία του έχει ξεπεράσει πάλι τα 10-12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόλογος απαραίτητος για να φτάσουμε στην υπόθεση Ρόνι Λόπες που μπαίνει πλέον στην ευθεία για τον Ολυμπιακό. Σε όλες τις περιπτώσεις που προαναφέραμε οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν τον τρόπο να απορροφήσουν και να περιορίσουν το όποιο ρίσκο. Το ίδιο έκαναν και με τον κορυφαίο για πολλούς κίπερ του πρόσφατου Euro, Τόμας Βάτσλικ. Ήξεραν για τι τερματοφύλακα πρόκειται. Γνώριζαν από πρώτο χέρι για τις δύο πολύ γεμάτες σεζόν του ως βασικός πορτιέρε της Σεβίλλης. Ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για τους τραυματισμούς που του επέτρεψαν πέρυσι να αγωνιστεί μόλις σε 8 παιχνίδια. Τον τσέκαραν διεξοδικά στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τον πέρασαν από πλήρη έλεγχο τις δύο προηγούμενες μέρες και σήμερα (Τρίτη, 13/7) ετοιμάζονται να επισημοποιήσουν τη συμφωνία.

Sport24

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook