«Αυτό που έχει πει σε εμένα είναι αυτό που έχει πει και στους αστυνομικούς. Έχει ομολογήσει ότι είναι υπαίτιος για το θάνατο της 26χρονης κάτω από συνθήκες που και ο ίδιος έχει θολά στο μυαλό του»

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, την περασμένη Παρασκευή στη Φολέγανδρο. Ανακριτής και εισαγγελέας, μετά την απολογία του, αποφάσισαν την προφυλάκισή του, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο δικηγόρος του 30χρονου καθ’ ομολογία δράστη, κ. Γιάννης Βλάχος.

«Χθες απολογήθηκε, είχε προηγηθεί η νοσηλεία του επί ένα 12ωρο στο κέντρο υγείας Νάξου, όπου διεκομίσθη μετά από επεισόδιο πτώσης επιπέδου συνείδησης. Εξήλθε ικανός να επικοινωνήσει εν μέρει με τον ανακριτή, με συνταγογραφημένη ιατρική αγωγή, τα ίδια ψυχοφάρμακα που του είχαν συνταγογραφήσει και δεν τα έπαιρνε. Μετά την απολογία του οδηγήθηκε πίσω στο αστυνομικό τμήμα Νάξου, διανυκτέρευσε εκεί, και στον Κορυδαλλό πιθανότατα θα οδηγηθεί σήμερα», είπε ο κ. Βλάχος.

«Αυτό που έχει πει σε εμένα είναι αυτό που έχει πει και στους αστυνομικούς. Έχει ομολογήσει ότι είναι υπαίτιος για το θάνατο της 26χρονης κάτω από συνθήκες που και ο ίδιος έχει θολά στο μυαλό του», συνέχισε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τα πορίσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, σύμφωνα με τα οποία η 26χρονη ξυλοκοπήθηκε, σύρθηκε και πετάχτηκε από τα βράχια από τον 30χρονο δράστη, ο κ. Βλάχος τόνισε ότι «Όλα αυτά είναι ερμηνείες, επίσημη ιατροδικαστική έκθεση δεν υφίσταται. Υπάρχουν διαρροές από τον ίδιο τον ιατροδικαστή, που κατά τη γνώμη μου κακώς γίνονται. Υπάρχουν ερμηνείες της πλευράς υπεράσπισης. Εγώ δεν μπορώ να αναφερθώ σε κάτι που δε γνωρίζω. Στο δημόσιο διάλογο δεν μπορούμε να μιλάμε με υποθέσεις. Την αλήθεια την ψάχνει η δικαιοσύνη».

«Το ψυχιατρείο είναι τμήμα των φυλακών. Θα πάει στη φυλακή και από εκεί είναι λογικό να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πάει στον Κορυδαλλό, για να υπάρξει και αποτελεσματική φύλαξή του», είπε ακόμα ο κ. Βλάχος.

Αναφερόμενος στο πώς θυμάται ο 30χρονος το μοιραίο βράδυ, ο δικηγόρος του είπε ότι
«Οι δυσκολίες που έχει λόγω της υποκείμενης ασθένειας, τον οδήγησαν στο να προσπαθεί να συνθέσει ο ίδιος τα κομμάτια της πραγματικότητας στο μυαλό του. Αυτό του έχει συμβεί και στο παρελθόν».

«Δεν έχουμε βρασμό ψυχής. Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Είναι διαγνωσμένο το 2015 αυτό. Και υπήρξαν και άλλες διαγνώσεις και θεραπείες που ξεκίνησαν και διακόπηκαν. Δεν μπορώ να πω αν η ασθένειά του έπαιξε κάποιο ρόλο στο έγκλημα. Αυτό θα το πουν οι ειδικοί», κατέληξε ο κ. Βλάχος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook