Περιορίστηκε το πύρινο μέτωπο - Ασφαλές το μέτωπο από την πλευρά της Πεντέλης

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη φωτιά που καίει από το μεσημέρι, τόνισαν ότι ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την κατάσταση που βρίσκεται πλέον η φωτιά στην περιοχή. Όπως τόνισε, η φωτιά πέρασε μέσα από τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, ενώ εστάλησαν δύο sms από το 112 σε κατοίκους για οδηγίες και κατάσταση ετοιμότητας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για την πυρκαγιά. «Η κατάσταση είναι σε ύφεση και βελτιωμένη. Το μέτωπο προς την Πεντέλη είναι ασφαλές και παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε: «Ημασταν όλοι εδώ, σε πλήρη κινητοποίηση. Ηταν μια πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά, η οποία εξαπλωνόταν πολύ γρήγορα δημιουργούνταν συνεχώς νέα μέτωπα».

Σύμφωνα με τον υπουργό, διερευνώνται τα αίτια της φωτιάς: «Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. Θα προστατεύσουμε το περιβάλλον, τα δάση, τους οικισμούς και φυσικά θα προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook