Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού - Μεγάλη η καταστροφή μέχρι αυτή την ώρα

Ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος στα μέτωπα της φωτιάς στη Λίμνη της Εύβοιας και ήδη επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ελικόπτερο, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή. Τη μάχη με τις φλόγες δίνει επίσης και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200.

Νωρίτερα τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να σηκωθούν λόγω του πυκνού καπνού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις 6.30 το πρωί αποφασίστηκε να αυξηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα στα 32 τουλάχιστον, «ενώ διατίθεται η μέγιστη δύναμη σε υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών».

Για τεράστιο πύρινο μέτωπο περιμετρικά της λίμνης της Εύβοιας, μήκους 12 με 13 χιλιομέτρων, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης. Όπως επισήμανε, έχουν εκκενωθεί 10 οικισμοί και έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα, δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα, καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από οικισμούς.

Τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καεί μέχρι στιγμής στο δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αργύρης Λιάσκος, κάνοντας παράλληλα εκκλησιά για εναέρια μέσα καθώς η φωτιά συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης στην Εύβοια, όπου η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται.

«Η φωτιά είναι μεγάλη, είναι δύσκολη. Δουλεύαμε όλη νύχτα, η πυροσβεστική και τα χωματουργικά μηχανήματα για να συγκρατήσουμε τις φλόγες. Τα πτητικά μέσα ήρθαν, αλλά μέχρι πριν λίγη ώρα δεν είχαν δυνατότητα να επιχειρήσουν λόγω του καπνού. Ευτυχώς το πρόβλημα λύθηκε και τώρα επιχειρούν», εξήγησε ο κ. Σπανός.

«Είναι μια μεγάλη γραμμική πυρκαγιά με τρία κρίσιμα μέτωπα. Το ανατολικό στην περιοχή Σκεπαστή, το βόρειο μεταξύ Κουρκουλών και Μονής Οσίου Δαυίδ και το ανατολικό κοντά στις Ροβιές. Οι Ροβιές δεν έχουν εκκενωθεί, δεν έχει συντρέξει λόγος. Άλλοι μικρότεροι οικισμοί εκκενώθηκαν από εχτές. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη στην περιοχή», συνέχισε ο ίδιος.

«Σίγουρα μιλάμε για πάνω από 15.000 στρέμματα δάσους. Έχουμε και καταστροφές περιουσιών. Άνθρωποι δεν κινδύνευσαν καθώς κάναμε προληπτική απομάκρυνση κατοίκων. Πολλοί είχαν φίλους και συγγενείς στη Λίμνη και τις Ροβιές. Σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να μείνουν σε κοντινά τους πρόσωπα παρείχαμε φιλοξενία σε ξενοδοχεία της περιοχής», κατέληξε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook