Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην Εύβοια, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη, με τα μέτωπα να αυξάνονται συνεχώς.

«Το μέτωπο έχει μεγαλώσει, κινείται στην ανατολική πλευρά του δήμου έχοντας ήδη προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην περιοχή της Λίμνης και των Ροβιών. Τώρα κινείται ανατολικά και βόρεια και είναι μέτωπα μεγάλου μήκους σε συμπαγές δάσος. Τα δασικά μέτωπα είναι δύο και έχουν υπομέτωπα. Στα ανατολικά πάει προς την Αγία Άννα. Το δεύτερο μέτωπο είναι βόρεια του Όσιου Δαυίδ και κινείται προς Ιστιαία – Αιδηψό. Πετούν εναέρια μέσα, πέντε τον αριθμό από το πρωί, αλλά φοβάμαι ότι χρειάζονται άλλα τόσα για να περιοριστεί το μέτωπο», εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Ελπίζουμε πως με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες σήμερα και με τα εναέρια μέσα, να γίνει ό,τι είναι καλύτερο. Αυτή τη στιγμή η χώρα δέχεται επίθεση σε πολλά μέτωπα, αλλά οι διαστάσεις της φωτιάς στη Βόρεια Εύβοια πρέπει να μας βάλουν σε πρώτη προτεραιότητα», συνέχισε ο ίδιος.

Σε εξέλιξη πύρινο μέτωπο στην Ολυμπία

Από νωρίς το πρωί τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού, καθώς υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα, ένα στην περιοχή Μιράκα και ένα στο χωριό Χελιδόνι. Οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή είναι συνεχείς.

Στο χωριό Καυκανιά η κάμερα του Mega καταγράφει εικόνες απόλυτης καταστροφής.

«Το απόγευμα καήκαμε εδώ. Κατά τις 16.30. ήμουν στο σπίτι, δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. Έπιασε το διπλανό σπίτι και φούντωσε και το δικό μας. Τρέξαμε με την οικογένεια να γλυτώσουμε. Πυροσβεστική δεν ήρθε, παρά μόνο αφού κάηκε το σπίτι. Η οικογένειά μου είναι σε ένα συγγενικό σπίτι. Τρέμω ολόκληρος», περιέγραψε κάτοικος της περιοχής που είδε το σπίτι του να γίνεται στάχτη.

Με πληροφορίες από την Κοινωνία Ώρα MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook