«Μόνο μέλημα του κράτους να μην έχουν νεκρούς»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις των πτητικών μέσων στην Εύβοια. Στη Στροφυλιά τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν μέχρι στιγμής αναγνωριστικές πτήσεις, ώστε να προγραμματίσουν το σχέδιο δράσης τους.
Η κατάσταση είναι δύσκολη τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο μέτωπο στο νησί, με τη φωτιά να κατακαίει πυκνό δάσος.

Οι οικισμοί που βρίσκονται σε κίνδυνο έχουν εκκενωθεί, ωστόσο υπάρχουν κάτοικοι που δεν έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, θέλοντας να συνδράμουν και οι ίδιοι στο έργο της κατάσβεσης και να προφυλάξουν τις περιουσίες τους.

Στις Αφίδνες, οι φλόγες έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα λίγα μέτρα από τα σπίτια του οικισμού. Αυτή την ώρα η φωτιά κινείται προς το Πολυδένδρι.

«Το μόνο μέλημα ήταν να μην έχουν νεκρούς – Δεν υπήρχε άλλος σχεδιασμός»

«Δεν έφυγα γιατί διαπιστώσαμε ότι το μοναδικό μέλημα του σχεδιασμού ήταν να μην καεί άνθρωπος, να μην έχουν νεκρούς. Δεν υπήρχε μέλημα για τις περιουσίες και για το που θα πάνε οι άνθρωποι. Ο δήμος Ωρωπού είχε τη Μήδεια το χειμώνα και τώρα αυτό. Ούτε αποζημιώσεις έχουν δοθεί, ούτε τίποτα. Παραμείναμε για να σώσουμε ό,τι μπορούμε μόνοι μας, με τη βοήθεια του δήμου», ανέφερε ο κ. Ράπτης κάτοικος της περιοχής στο MEGA.

«Η φωτιά το βράδυ έφτασε μέχρι τα σπίτια και προσπαθούσαμε χωρίς ρεύμα και νερό γιατί μας το έχουν κόψει, να περιορίσουμε τη φωτιά. Έχει καεί το μεγαλύτερο τμήμα του λόφου, εκεί επιχειρούν μόνο εθελοντικές ομάδες και όχι η πυροσβεστική. Μέσα στον οικισμό δεν καταστράφηκαν σπίτια, αλλά περιμετρικά του οικισμού έχουν καεί πολλά σπίτια που ήταν στο δάσος. Δεν κινδύνευσε άμεσα η σωματική μας ακεραιότητα, αλλά άλλοι συμπολίτες μας που ήταν σε πιο δύσβατα μέρη τα σπίτια τους, κινδύνευσαν. Οι αστυνομικοί εδώ ήταν εκατοντάδες, και οι πυροσβέστες ελάχιστοι», συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να μείνουμε εδώ. Αν υπήρχε μέριμνα από τον κρατικό μηχανισμό, θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει. Μείναμε εδώ 20 άνθρωποι», εξήγησε ο κ. Ράπτης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook